Middag med Isabelle och Mathilda på Hallwylska

Allmänt, Tips

Någonting jag verkligen skulle vilja i höst och vinter när man kanske vill skaffa sig lite roliga aktiviteter är att testa nya restauranger/fik i Stockholm. Ska faktiskt sätta mig och skriva ihop en liten lista på nya ställen så man inte bara går tillbaka till samma gamla.. I tisdags testade jag en ny restaurang tillsammans med Isabelle och Mathilda. Har sett rätt många på instagram vara här så tänkte att det kunde vara kul att se vad det går för helt enkelt. Först intrycket när vi kom in till innergården var WOW, fan vilken cool miljö och atmosfär. Liknar inget jag sett i Stockholm förut, påminde lite om Ralphs i Paris tyckte både jag och Mathilda.
Alla bord är under ett regn/solskydd så även om det regnade lite under middagen så var vi helt oberörda av det, goals. Det fanns även infravärme men vi behövde ingen. Cool som man är.

Tyckte det var så fint på borden!
Isabelle <3 Som precis flyttat in till stan och hade gångavstånd till restaurangen, så jäkla nice. Förut bodde hon utanför stan och även om jag också gör det så är det betydligt enklare och snabbare att ta sig till varandra nu när hon bor inne i stan. Ser verkligen fram emot att titta in i hennes nya lya.

Först beställde vi en så jääävla god fördrink. Det var typ bubbel och något med krusbärspuré och fläder om jag inte minns helt fel. Så gott!

Och Millie <3 Vi har typ inte setts på hela sommaren vilket känns mycket sorgligt men så blir det när man är iväg på olika äventyr. Är så stolt över henne som kämpar på så bra i skolan, tänk att hon snart pluggat lika länge på Universitetet som vi gick på gymnasiet tillsammans. Cray cray.

Gillar ni syrligt och bubbel då måste ni beställa denna drink. Så god! Kan för övrigt tipsa om att ta en drink här om man vill ha närhet till typ allt i stan, Hallwylska ligger på Hamngatan precis vid korsningen Birger Jarlsgatan.

Jag beställde något till förrätt som jag velat testa länge; vegansk toast skagen. Jag äääälskar skagen (även om jag inte ätit det på länge pga äter inte räkor) och fan vad kul och gott det var att äta skagen men i vegansk form. Den var riktigt god!

Isabelle åt musslor och jag toppade bröd i ailoin hehe.

Till huvudrätt åt både jag och Mathilda deras veganska burgare som var riiiiiiiktigt bra. Gjord på rödbetor och svamp så den var riktigt nice i konsistens och smak.

Pommes är och lär för alltid bli det godaste jag vet :)

Efterrätt och matgudinnan godkänner alla rätter kan jag inflika. Jag pratar alltså om Mathilda för er som missat hennes grymma matblogg.

My lord sweet baby jesus vad gott. Nej men nu när min lilla turné på att testa nya restauranger började så bra så är jag riktigt taggad på att köra vidare. En rätt dyr aktivitet men men, mat är typ det mest rimliga att lägga mycket pengar på i mina ögon.

 

Nu vill jag ha era bästa restaurangtips i Stockholm. Kan vara både innanför och utanför tullarna, dela gärna med er av lite mindre ställen ni tror att jag missat. Jag älskar det mesta, förutom kött dåraaaa.. :)

Gillar