Min hårvårdsrutin

Allmänt, Skönhet, Tips

Att mina samarbeten ska kännas äkta och genuina är självklart superviktigt för mig. Därför känns det extra roligt att göra detta samarbete tillsammans med Maria Nila då jag har varit en flitig användare av deras produkter sedan gymnasiet när jag fick min första lön. Då köpte jag deras schampo och balsam för färgat hår när jag precis blivit brunett. Jag blev rekommenderad av en frisör (innan jag började gå till Elin) att använda mig av Maria Nila just för att dom är sulfat och paraben-fria samt för att dom är producerade i Sverige. Och något jag inte visste då men vet nu är att alla produkter är 100% veganska och icke djurtestade. Alltså; det är riktigt bra grejer.

Och vill ni veta det bästa? Jag kommer inte bara visa min hårvårdsrutin step by step, ni får också 25% rabatt på HELA marianila.com. Sååå nice verkligen. Perfekt om man villl köpa tidiga julklappar eller bara unna sitt egna hår riktigt grymma produkter. Ange bara "ANDREA25" i kassan.

Först tvättar jag mitt hår med schampo och då kör jag antingen på Silver-serien eller på Heal-serien. Jag har ju blont hår som jag gärna håller så kallt som möjligt, men jag har också lite problem med min torra hårbotten så jag brukar köra lite varannan. Healprodukterna är nämligen bland annat utformade för känslig hårbotten, goals! För er som vill ha kalla toner i håret kan jag varmt rekomendera Maria Nilas produkter för det är dom enda jag testat (och jag har testat mååånga silverschampon) som inte sliter på håret, gör det torrt osv. Jag tvättar håret med schampo cirka 3 gånger i veckan!

Efter schamponeringen så är det dags för inpackning. En gång i veckan använder jag mig av den orangea; inpackningen från Heal-serien. Detta för att lugna min hårbotten och se till så den inte blir torr och irriterad. Gör jag detta en gång i veckan har jag inga som helst problem. Det är inte bara hårbotten som mår bra av inpackningen utan självklart dina längder också. Och en gång i veckan använder jag mig av silverinpackningen (som nu finns i två storlekar!). Det står på förpackningen att man ska ha i den i 3-10 minuter, jag brukar ha den i en timme i handdukstorkat hår men testa er fram. Börja med att följa instruktionerna på produkten! :) Silverinpackningen är som en färgbomb och finns i massor av olika nyanser. Bara att kika in på hemsidan!

Efter ungefär en timme sköljer jag ur inpackningen och avslutar med balsam.

Sen är det dags för styling. Det första jag gör är att torka håret lite lätt med handduk och sen fönar jag håret med hjälp av en vanlig borste, är lite för lat för att använda mig av en rund fönborste hehe.. Innan jag fönar så sprutar jag i "Cream Heat Spray" som är ett värmeskydd. Och precis som det låter så är det en krämig spray som skyddar håret mot värme, för värme sliter på håret. När håret är torrt så lockar jag det oftast, det gör jag med en locktång som är 32 mm i diameter. Perfekt storlek tycker jag!

När lockarna är på plats och har svalnat så tar jag oftast lite hårspray och då brukar jag använda den som heter "Extreme Spray". Ska jag på någon festlig tillställning brukar jag också lyxa till det med volymspray ;) Två dagar efter att jag tvättat håret brukar jag fräscha till barret med torrschampo, här snackar vi en räddare i döden. Vad hade man gjort utan torrschampo helt ärligt talat haha?? Maria Nilas funkar super och finns även i mindre storlek om man vill få plats med den i handväskan.

Ja hörni, där var hårvårdsrutinen slut. Alla produkter jag använde mig av är alltså från Maria Nila och finns på marianila.com, glöm inte heller bort rabattkoden "ANDREA25" som gäller till och med 9/11 som ger er hela 25% rabatt.

Gillar