Min kamerautrustning

Allmänt, Tips
Jag får rätt ofta frågor om vad det är för kamera använder, vad jag filmar med osv. Sanningen är jag har mer än sex kameror här hemma så tänkte visa er vad det är för utrustning jag sitter på, när jag använder var, vilka bilder som är tagna med vilken kamera osv.

1. Instax mini8 // 2. Canon 1000D // 3. Sony A6300 + 16 mm 2.8 // 4. Canon G5X // 5. Gopro 4 silver

Systemkameran från Canon har jag aldrig fotat med utan enbart använt när jag gjort sittande videos till Youtube. I och med att jag inte gör det längre och inte gjort på hur länge som helst så ska jag sälja denna. Sen har jag ju en polaroidkamera och en Gopro, här nedanför hittar ni två exempelbilder tagna med min Gopro :)

Under vs över vatten. Min Gopro har några år på nacken, jag vet att det kommit massor med nya varianter som säkert är ännu bättre än min men jag tycker den här duger mer en lagom för mig. Så ofta använder jag inte den så pallar inte köpa dyraste varianten bara för att.
Här ser ni mina två mini-kameror. Man kan ju undra varför jag inte bara har en som är allt i allo istället för att ha en vlogg och en foto-kamera. Ja ni.. När jag köpte G5an hoppades jag att den skulle vara en bra fotokamera för mig men jag kände inte alls att den höll måtet. Men när det kommer till att filma så gillar jag den starkt! Förra våren så köpte jag därför sonyn, som komplement till min stora systemkamera. Den är perfekt om man ändå vill ta finare bilder än med sin iphone, när man inte orkar släpa med sig systemkameran. Här nedanför ser ni två bilder tagna med den.
Här är två bilder tagna med min Sony A6300 + 16 mm 2.8 objektiv. Jag är supernöjd med den här lille, den funkar super att ha med sig på semestern eller i lilla väskan på stan. Den är inte i närheten av min systemkamera men absolut ett rejält lyft från iphonen :) Man kan alltså ha olika objektiv till Sonyn men jag känner att ett räcker för mig som också har en systemkamera.
Dags att introducera jätten och hennes vänner haha! 1. Tamron 24-70 mm 2.8 2. Nikon D610 kamerahus (fullformat) 3. Nikon 35 mm 1.8 4. Nikon 85 mm 1.8 Såhär ser min main-utrustning ut, det är oftast min systemkamera jag fotar med när jag inte fotar med telefonen. Jag köpte min D610 för kanske... 4-5 år sedan och den börjar bli väldigt sliten och trött men håller fortfarande måttet. Planen är att byta ut huset till sommaren tror jag. Det är alltså en systemkamera i fullformat och objektiven jag har till är alltså ett normalzoom + två fasta. Alltså den här kameran har verkligen överlevt det mesta, tappat den allt för många gånger haha :(
För er som kanske inte kan supermycket om foto så kan det vara värt att veta att det är objektiven som avgör hur bilden kommer bli. Det är självklart väldigt viktigt/fördelaktigt att ha ett bra kamerahus men bildernas olika "looks" avgörs av objektivet. Mitt nyaste tillskott är Tamrons 24-70 2.8 mm, det kommer nog användas väldigt mycket just i och med att det kan gå från vidvinkel till inzoomat. Här nedan ser ni olika bilder tagna med det olika objektiven.
Jag har ju knappt hunnit använda mitt nya objektiv därfav de underliga valen av bilder haha. Som ni ser så har bilderna ett väldigt fint skärpedjup vilket jag älskar. SÅ nöjd med det här objektivet.

35an var mitt första objektiv tillsammans med kamerahuset och det ÄLSKAR jag. Det är det perfekta vardagsobjektivet då man får med mycket men ändå har ett fantastiskt skärpedjup. Här ovanför ser ni tre bilder, tagna på olika avstånd med samma objektiv.

Favoriten måste nog ändå vara 85an som verkligen ger fantaaaastisk skärpa och ljus. Det enda jobbiga med det här är just att det är så inzoomat, inte så lämpligt om man ska fota landskap osv. Men vill någon ha en fin porträttbild så är det detta objektiv som åker fram :) Tycker dessa två bilder från i somras visar upp objektivets förmåga.

Sen har jag en del tillbehör jag tänkte visa upp för er! 1. Stativ från Manfrotto // 2. Litet stativ från Manfrotto // 3. Självutlösare med sändare // 4. Undervattenhus för systemkamera // 5. Undervattenhus till Gopro // 6. Hårddisk
Och lite förtydligande: Sändaren är för att kunna fokusera och sätta på självutlösare utan att behöva stå bakom själva kameran. Den här köpte jag i vintras och det är SÅ skönt att kunna fota här hemma själv utan hjälp. Den klarar av avstånd på upp till 60 METER, helt galet ju. Dicapacen är alltså ett undervattenhus till min systemkamera som jag ännu inte hunnit testa. Och den utåtbuktade, runda grejen med handtag är ett undervattenhus till Gopron för att kunna ta bilder där man ser både under och över ytan.

En annan fråga jag får dagligen är hur och var jag redigerar mina bilder. Jag redigerar alltid i Lightroom när det kommer till färg och ljus. Om jag ska skriva någonting eller klippa och klistra så gör jag det i Photoshop. Sen har jag även lite redigeringsappar på min telefon men dom använder jag ytterst sällan. Där har jag i alla fall VSCO, Glitché och Unfold.   Om ni har några frågor är det bara att ställa dom här under inlägget så ska jag svara så snabbt och bra jag kan. Kram på er!

Gillar