MINIRENOVERING AV KÖKET - Slipa köksluckor & stomme

ÄNTLIGEN är vi klara med köket och äntligen är videon om renoveringen uppe på youtube. Det vi har gjort är att vi har lämnat in våra luckor för lackering och sen har vi målat stommen och väggarna själva hemma. Anledningen till att vi inte gjorde allt hemma var för att våra luckor är från 40 talet och har målats flera, flera gånger. Det betyder att det fanns väldigt mycket att slipa så det hade verkligen tagit evigheter.

För våra sjutton luckor + lådor fick vi betala 13 000 kr efter rutavdrag. Då ingick färg, montering och reparation av lådorna som var lite sönder och vi är supernöjda. Jag använde mig av offerta (självklart inte ett samarbete, då hade detta inlägg varit reklammarkerat) där flera företag fick höra av sig för att lämna en offert vilket jag tycker funkade bra.

På luckorna har vi färgen "Form" från Jotun och på väggarna har vi färgen "Space" från Jotun

Knopparna och handtaget köpte vi på Lundell & Zetterberg på Birger Jarlsgatan i Stockholm

Om man som vi har gamla luckor som sen innan blivit målade i omgångar kan jag verkligen rekommendera att lämna in dom. Det hade verkligen aldrig blivit lika fin yta om vi hade gjort det hemma själva. Men jag är glad över att vi ändå tog oss tiden att göra stommen för där sparade vi ändå in flera tusenlappar.

TOTALKOSTNADEN DÅ?
Knoppar & handtag: cirka 2000 kr
Luckor på lackering: 13 000 kr
Väggfärg och färg till stommen: cirka 1800 kr
Diverse tillbehör som spackel, tejp, rollers osv: cirka 1500 kr

Totalt: cirka 18 300

Titta på videon för att se hela arbetet från start till slut och för tydligare före & efterbilder <3

Gillar