Noras första blogginlägg:

5 TIPS PÅ MATRÄTTER

Mat är livsnödvändigt för överlevnad och därför måste vi äta minst två gånger om dygnet och helst fler gånger. När vi äter måste vi få i olika näringsämnen. Så varför inte göra något gott av det om vi nu måste äta. Så sluta äta skräp och börja laga riktig och god mat.


När man gör olika maträtter måste man tänka på vad maten innehåller, vi måste få i oss vitaminer, protein och kolhydrater m.m. Det finns också folk som inte kan äta allt p.g.a allergier. Men det finns också folk som väljer bort olika matvaror, som vegetarianer som inte äter kött. Här är några olika rätter som enligt mig är goda. Alla rätter har utbytbara ingredienser så det kan bli bra för alla. :)

För det första har vi köttbullar med potatismos och brunsås. En klassisk svensk rätt som med lite kärlek blir det något annat. Lätt att göra och kul.

Sedan har vi fläskpannkaka som även kallas ugnspannkaka men då är det utan kött. Man kan göra den på olika sätt t.ex.med äpplen. Snabb och god.

Pastasallad är en egen favorit för du gör den som du själv vill ha den. den kan passa alla. Du kan ha t.ex. halloumi eller kyckling m.m. Stort tips som matsäck


Hamburgare är nog mångas favorit och finns på många olika sätt, olika saker på och i. Kräver mer tid i köket och mer omtanke, men blir så gott så det är nog värt besväret.


Tacos är något för alla, grönsaker, nachos och köttfärs. Gör det till din egen. Det tar inte så myckeT tid att göra, det är bara hakning av grönsaker som tar tid.

Alla maträtterna tycker jag om och vill rekommendera. Matlagning handlar inte bara om recept utan att skapa själv eller med vänner, göra något till sitt eget.


SKRIVET AV NORA PÅ PRAKTIKDAGEN :)


Gillar