NY HÅRFÄRG!

Allmänt
Bild tagen innan jag hade i färginpackningen!

Okej jag tog mod till mig och gjorde äntligen något jag funderat på i några veckor: testa Maria Nilas Colour Refresh i annan färg än Pearl silver eller Sand som jag tidigare kört. Silverinpackningen har jag använt orimligt många gånger haha. Igår var det i alla fall dags! Jag fick vägledning och hjälp av teamet på Maria Nila och jag fick flera grymma tips för att nå ett så bra resultat för mig som möjligt. Tänkte dela med mig av processen till er!

Innan vi börjar så tänkte jag bara presentera Colour Refresh för er så ni hänger med på vad det är för typ av produkt. "Maria Nila Colour Refresh är en vårdande hårinpackning med färgpigment som snabbt och enkelt fräschar upp ditt hår. Inpackningen innehåller tillfälliga pigment som succesivt tvättas ut ur håret och färgen sitter kvar mellan 4-10 tvättar. " Så står det på hemsidan och jag tänker att det räcker som presentation :) Alltså den perfekta produkten om man vill ha en förändring men kanske inte är ute efter något permanent.
Jag såg en bild på instagram jag blev inspirerad av och kände att jag gärna ville dra åt peach - rosé - koppar-hållet. Jag ville dock inte bli för orange. Jag tänkte att peach och white mix skulle vara en bra blandning men då tipsade Emilia som är utbildare på Maria Nila mig om att blanda Pearl Silver och Peach tillsammans för att få fram den perfekta kalla, men ändå orangea tonen.

Pearl Silver - LÄNK // Peach - LÄNK
Här nedanför ser ni först till vänster Pearl Silver blandat med Peach och sen till höger enbart Peach. Ser ni skillnaden? Så jäkla glad över att jag bad om vägledning för direkt när färgerna blandades tillsammans så uppstod den nyansen jag föreställt mig i huvudet. Den slutgiltiga blandningen bestod sedan av 60% Peach och 40% Pearl Silver. Detta är ju verkligen ett tips till er alla som vill testa colour refresh; man kan ju blanda själv för att få fram den nyans man själv letar efter. White mixen är till för att späda ut färgen, göra den mindre kraftfull helt enkelt. Så vill man uppnå en mer pastell-liknande rosa kan man ju blanda exempelvis Pink pop och White tillsammans.
Här är "White mix", den innehåller alltså inget färgpigment utan är egentligen bara till för att blandas med andra produkter. Jag fick dock ett tips av Emilia på Maria Nila som jag måste dela med mig av till er. Jag nämnde att jag tycker att håret blir så sjuukt underbart glansigt av colour refresh, då tipsade hon om att använda White mix om man vill ha en glansbomb utan färg. Så nice ju! Ska definitivt testa det.

White mix - LÄNK
I och med att Peach är en produkt med ljusa pigment så fäster den också enbart på ljusare pigment. Jag hade i lite inpackning i botten också men inte alls lika mycket som i längderna, i och med att det ändå inte skulle göra någon större skillnad i botten. Var noga med att fördela inpackningen jämnt, massera med fingrarna och fördela gärna håret med kam så du kommer åt ordentligt.

Peach - Pearl Silver kombon fick sitta i mitt hår i cirka 5-6 minuter innan den sköljdes ur! Det är självklart individuellt hur länge man vill låta den sitta. I produktbeskrivningen är den rekommenderade tiden 4-10 minuter. Nu till resultatet....
HUR FINT??? Blev verkligen exakt så jag hade föreställt mig i mitt huvud. Direkt när jag såg mig själv i spegeln innan håret ens hade börjat torka kände jag mest; varför har jag inte vågat testa detta tidigare? Det här är ju hur kul, enkelt och roligt som helst. Mitt hår fick inte bara en ny nyans, det är också glansigt och doftar ljuvligt :) Jag är mer än nöjd!
Som ni ser här på före och efter-bilderna så är mitt bottenfärg densamma som innan. Det är enbart de ljusa längderna som sugit åt sig av inpackningen. Tycker det blev riktigt snyggt, håret skiftar så fint! VÅGA göra något lite roligt med håret nu till hösten. Colour Refresh finns i alla möjliga nyanser. Antingen om ni bara vill fräscha upp er nuvarandre färg eller justera nyansen litegrann.

Alla produkter hittar ni på Marianila.com

Gillar