Nyårsafton 2019-2020

Allmänt, Min dag/helg i bilder

INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Nyårsafton är en dag jag faktiskt inte har så mycket känslor inför, i alla fall inte lika mycket som många andra. Det är en dag jag egentligen skulle kunna skippa, även om jag såklart tycker att det är roligt att fira saker. Den enda högtiden som egentligen är viktig för mig är nog julen och min födelsedag (hehe). Jag har ofta känt mig lite besviken på nyår, förväntningarna är höga och därför blir liksom fallen så hårda om ett bråk bryter ut eller om planer går i kras. Men man skulle nog kunna säga att jag har lärt mig med åren, lärt mig att släppa på kontrollen och bara "go with the flow" litegrann. I år hade jag inga förväntningar, och det var faktiskt väldigt skönt. Man behöver faktiskt inte planera allting flera månader innan för att det ska bli bra, det är rätt skönt att komma till den insikten från att ha varit en person som planerar saker ett halvår innan.

Jag och Gustav började kvällen hemma hos oss, själva. Det tycker jag faktiskt är riktigt mysigt, att hänga lite själva innan man sluter upp mer alla vänner. Vi pratade lite om året som gått och konstaterade snabbt att det verkligen varit ännu ett fantastiskt år tillsammans. Precis som vanligt så känns det som att året gått väldigt fort, samtidigt som förra nyår känns väldigt långt bort. Vi gjorde i alla fall vår egna lilla nyårsmeny där förräten var en råraka med rödlök, rom, creme fraiche och dill. Ett tips är att göra rårakan i ugnen, jag har under ett par års tid försökt göra den i stekpannan men det är i princip omöjligt. Bara att riva potatisen, klämma ur vätskan och sen platta ut små plättar i ugnsformen. 200-225 grader i cirka 20 minuter och sen är dom klara!

Till huvudrätt gjorde vi en risotto efter detta recept. ÄLSKAR att Mathilda är så tydlig i sina recept haha, så det inte finns utrymme för att göra fel. Vi hade glömt de soltorkade tomaterna så vi bytte ut dom mot sparris vilket också funkar galant. Till efterrätt gjorde Gustav en vit chokladmousse som var så jäääääkla god. Tror aldrig jag har gjort chokladmousse hemma förut men det var inte så avancerat så det kommer definitivt göras om!

Efter vår middag och lite häng hemma så rörde vi oss in mot Södermalm där vår vän Jonas bor. Där var vi ett gäng på kanske femton pers som förfestade lite. Det var väldigt roligt att träffa alla, det var väldigt positiva vibes och mycket skratt. Vi hade allihopa köpt inträde till Sturecompaniet dit vi först hade tänkt att dra efter tolvslaget. Vi var dock rätt många i Jonas lägenget så redan vid elvatiden så tog vi oss in till stan och det var tur det, för efter ett ungefär blev det SMOCKFULLT. Alltså klaostrofobiskt mycket folk. Vi hade det oavsett mycket folk väldigt roligt och trevligt.

Såhär glada var vi vid tolvslaget! Jag hade på mig den HÄR byxdressen som jag hittade samma dag, både bekväm och festlig så det känns som att den kommer komma till stor användning i sammanhang där man vill klä upp sig lite.

Strax efter två någon gång var vi hemma och det kändes väldigt lagom med tanke på att vi båda ändå mådde SKIT dagen efter haha. Man är inte fjorton längre där man kunde dricka fulsprit en hel natt för att sen spela fotbollsturnering dagen efter :).... Alla ba okej det där lät bara sorgligt och hemskt hahhaha. Nej men hela nyårsdagen bestod verkligen av att ligga i soffan och se HELA säsong 2 av You i ett sträck. Nu två dagar senare känner jag mig typ som människa igen.

Hoppas ni hade ett fint nyår och att ni är taggade på 2020! <3

Gillar