OM JAG HADE 4 MILJ - Hemnet Edition

Allmänt, Wanted

Vi leker en lek, eller vi leker egentligen tre lekar samtidigt. Vi leker att jag har 4 miljoner och ska lägga dom på ett nytt boende där jag i ett senario bor ensam, ett med Gustav och ett med Gustav + barn. Tycker att det är väldigt roligt att kika omkring på Hemnet och Stockholm är ju rätt galet när det kommer till bostadspriser. Det är verkligen sjukt hur olika det skiljer i pris bara 10-20 minuter ut från stan. Vi sätter igång!

Bondegatan 64, 2 rum och kök på 44 kvm - LÄNK

Senario nummer ett: jag bor ensam. Nu kanske inte jag hade valt att bo såhär "litet" om jag bodde ensam och hade fyra miljoner, det hade lika gärna kunnat bli så att jag valt att köpa boendet under själv då i och med att jag inte har några problem med att bo lite utanför stan men då blir inte leken lite rolig. SÅ om jag bodde ensam och hade fyra miljoner att lägga på en lägenhet kanske det hade blivit i denna fina lägenhet på Bondegatan. Jag älskar ju den delen av Södermalm och skulle absolut kunna tänka mig att bo där. Älskar det fina golvet, att det är stora fönstren och att köket är så fräsch och fint. Gillar också att det får plats med ett rejält matbord så man kan ha många kompisar över och få plats alla tillsammans.

Nynäsvägen 334, 2,5 rum och kök på 65 kvm. - LÄNK

Vi förflyttar oss strax utanför tullarna i populära Gamla Enskede. Detta är ett område jag verkligen skulle vilja bo i framtiden. Precis som man hör på namnet finns det väldigt många gamla, fina byggnader. Bara fyra tunnelbanestationer från Bondegatan får vi ytterligare 20 kvm för samma peng; inte illa! Det jag gillar med den här lägenheten förutom alla fint bevarade orginaldetaljer är att den känns så luftig. En stor och rymlig tvåa!

Parhus i Länna, Huddinge, 5 rum och kök på 101 kvm. LÄNK

Efter 16 minuter med bil från Bondegatan (utan rusningstrafik) och 12 minuter från Gamla Enskede så är vi framme i Länna som tillhör Huddinge komun söder om Stockholm. Är det inte lite sjukt egentligen, att bara en kvart bort så får du alltså 101 kvm, fem rum, kök och två badrum samt egen uteplats. Hade budgeten varit fyra miljoner och vi hade haft två kids kanske detta nyproducerade parhus hade varit aktuellt för oss. Drömmen är ju att bo i hus i framtiden, jag är själv uppvuxen i hus och är så tacksam för det. Det är sån lyx och frihet för ett barn att bara kunna springa ut och leka på gräsmattan, det hoppas jag verkligen på att kunna ge till mina barn.Hur hade ni velat bo av dessa alternativ? <3

Gillar