On my mind

Allmänt, Texter

Jag har haft rätt mycket framtidstankar på sistone. Vilket egentligen är konstigt för jag känner också att jag lever mer i nuet än någonsin. Eller såhär; i mina känslor är jag i nuet. Det jag tänker på gällande framtiden är mer jobbrelaterat. Precis som många av er säkert också gör så funderar jag på vad jag vill göra med mitt liv. I dagsläget jobbar jag ju i mediabranschen och studerar även inom ämnet. Men är det vad jag vill göra? Det känns som att jag vill göra något som gör skillnad på riktigt, någonting som betyder något. Absolut att jag kan påverka folk och så via mina sociala medier men vad gör jag för skillnad för världen som mediasäljare exempelvis? Det betyder ju ingenting när haven dör, människor svälter, djur utrotas och folk förtrycks. Tankarna som gått är väl egentligen; vad brinner jag för? Och sen när jag benar ut vad det är; hur kan jag göra skillnad?

På ett sätt känner jag såhär; jag kanske inte behöver lägga det ansvaret på mina egna axlar? Att rädda världen alltså. Samtidigt känner jag ju att jag vill det. Jag har aldrig varit så nöjd med mig själv som när jag och Mathilda hade vår poddserie #VARFEMTEKVINNA. Den gjorde skillnad på riktigt, vi hjälpte folk på riktigt. Vad mer likt det kan jag göra och vad vill jag göra?

Hur tänker ni kring jobb, framtid och ansvar? Känner ni att ni vill "göra skillnad" eller göra något "som betyder något"?

Gillar