Pass 2: Boxning

Allmänt, Träning

Imorse var det dags för pass två av bootcampet jag har tillsammans med Pischa och Wörkout. SÅ kul ju. Efter förra passet så kände jag mig verkligen så fylld på energi, det var så kul. Dock blev jag samtidigt helt slut efter att ha "avklarat" det, jag var lite nervös innan haha. Imorse stod i alla fall klockan på strax efter 05, vid 06.30 skulle nämligen första gruppen sätta igång. Idag hade jag med mig Gustav som hjälpte mig instruera boxning. Jag älskar att boxas men har inte gjort det så länge och är inte sådär superduktig så jag kände att jag behövde lite expertishjälp. Vi började med att värma upp hela kroppen med fokus på axlar, armar och handleder.

Sen körde vi lite gammal hederlig "springa runt" och göra övningar samtidigt som indianhopp, höga knän osv. Sånna där gympa-övningar man gjorde i skolan ska man fan inte underskatta haha. Jobbigt ju.

Fokuset för dagen var som sagt boxning och jag tog inspiration från ett pass jag själv varit på men gjorde om lite för att förenkla. Jag känner att första boxningspasset för bootcampet fick vara lite simplare när det kommer till själva boxningen - riktigt jobbigt var det dock! Det är ju rätt svårt att lära sig boxas, hålla mits osv. Speciellt om man är två stycken som båda är nybörjare. Vi började öva lite raka slag och uppercuts idag. Krokar får vi ta längre fram! :) Upplägget såg alltså ut som så att den med boxningshandskar jobbade i 90 sekunder med en minicirkel/kombination. Efter dom 90 sekunderna gjorde mitshållaren en övning (exempelvis upphopp) i 30 sekunder medan boxaren återhämtade sig och gjorde sig redo för 90 sekunder av en annan minicirkel. I och med att jag själv kört detta pass (på ett ungefär) så vet jag hur jäkla jobbigt det är, alla kämpade SÅ bra!

Vi var ojämnt antal i båda grupperna så jag och Gustav turades om att hålla mits till två tjejer :) Det är inte direkt så att man vilar när man håller mits, kände mig helt slut i överkroppen när vi var klara med båda passen haha!
Tänk om man kunde jobba tillsammans varje dag, det skulle vara något <3

PS hur fina är inte mina träningskläder jag fick av Barebells?

Det är så sjukt peppande att se på hur dessa tjejer ger sitt ALLT. Hur dom bara bestämmer sig för att ösa, ösa, ösa. Ser så mycket fram emot att fortsätta hänga med alla i sex veckor och se hur folk utvecklas, börjar känna sig ännu mer självsäkra och starka. Det är verkligen en underbar känsla, att känna sig stark. Jag minns så tydligt när jag gick från att kunna överleva ett pass, till att faktiskt själv kunna bestämma vilken nivå jag ville ligga på. När jag helt plötsligt kunde börja pusha mig själv hårdare, hårdare och hårdare. Jäkligt häftig övergång alltså.

Vi avslutade båda passen med en riktigt jobbig grej. Efter att ha gjort själva workouten så avslutade vi med en sprint + slag kombination. På ena sidan av rummet stod mitshållarna och på andra sidan boxarna. När klockan gick i gång så sprang dom allt dom hade fram till mitshållaren och körde 30 raka, snabba slag. Sen sprang dom tillbaka till andra sidan för att sen göra samma sak igen. Tror vi hade tid på en minut eller en och en halv. På sista passet fick jag hoppa in och satan vad jobbigt det är att springa efter man har slagits och ännu jobbigare att slå efter man sprungit haha.

Marina på Wörkout hade förberett over night oats till alla att mumsa på efter passet. Sen fick även alla med sig bars och milkshake. Den här over night oaten var rätt så mycket godare än den jag och Gustav åt innan vi åkte till Wörkout hahah.. Sjuuuukt gott med granatäpple, hemgjord granola och vad det nu var i. Mmmmm..

Hahah boxningsposen ;)

Det är så underbart att känna att allt man gör tillsammans alltid blir bättre än om man var själv. Vi båda uppskattar varandras umgänge något enormt mycket och vi drömmer verkligen om att i framtiden kunna jobba på ett sånt sätt att vi kan umgås mer än idag. Han och jag, det bästa som hänt mig <3 På lördag ska vi köra yoga på bootcampet vilket jag ser fram emot. Ett tema för bootcampet är just att våga testa något nytt, våga göra sånt man kanske i vanliga fall hade avstått ifrån pga vågar inte, "inte för mig" eller av andra anledningar. Yoga kan jag tänka mig att många inte givit en chans så det ska bli riktigt kul :)

Gillar