Pastalicious - Trattorians Spagetti

Allmänt, Recept
Alltså HUR glad tror inte ni att jag blev när Pasta Garofalo frågade om jag ville samarbeta med dom och berätta om deras pasta i mina sociala kanaler? Hur glad som helst kan jag lova er haha. Det är ju ingen nyhet eller hemlighet att jag ÄLSKAR pasta och sanningen är att jag köpt just Garofalos pasta länge. För er som inte känner till Garofalo sen innan så är det ett premium-varumärke från Napoli, Italien av högsta kvalitet. Någonting jag verkligen gillar med deras pasta är att den rekommenderade koktiden (som står i den lilla kastrullen i hörnan) utgår ifrån att man vill äta pastan al dente, det vill säga att pastan fortfarande ska ha lite tuggmotstånd. Du behöver alltså INTE koka pastan kortare för att få den al dente. En annan fantastisk sak är det stora utbudet av olika pastasorter. I detta inlägg tänkte jag visa när jag lagade "Trattorians spagetti" så därav självklart spagetti.

Jag tror att ni är fler än jag som älskar pasta och att hitta nya recept, därför kan jag gladeligen tipsa er om Pasta Garofalos egna hemsida med deras bästa, italienska recept. Inte bara verkar alla väldigt smarriga, det finns även information om hur lång tid alla olika recept tar vilket jag uppskattar att veta innan man sätter igång med middagen eller liknande.
Såhär ser loggan och förpackningarna ut. Här ser ni också en närmare bild på den blå lilla kastrullen jag pratade om som anger koktiden. Garofalo använder sig enbart av de absolut bästa råvarorna som finns för att leverera så god pasta som möjligt. Man kan alltså smaka Napoli här borta i Sverige ;)
Jag ville göra någonting enkelt, snabbt, vegetariskt och gott. Jag fastnade direkt för Tavernans spagetti. När jag var yngre hade jag lite svårt för tomatsås vilket är rätt sjukt i och med att det är det gooodaste jag vet idag haha. Ingredienserna i denna rätt är väldigt få men ack så goda!

Du behöver:
Garofalos spagetti
Krossade tomater
Riven pecorinoost
Salt & peppar efter smak
Jag började med att koka min spagetti och under tiden lät jag de krossade tomaterna stå och värma till sig i en annan kastrull.
I tomatblandningen hade jag alltså enbart svartpeppar och salt till en början. Sen när pastan kokat klart så blandade jag även i rätt mycket ost (hehe jag älskaaaar ost). Bra att tänka på är att osten i sig är rätt salt så man behöver inte salta så mycket. Det som är så nice när man gör ett simplare recept som detta är att 1. det tar kortare tid, 2. det är billigare, 3. pastan får verkligen ta plats och credd för hur sjukt god den är.
Resultatet!! Simple me så jäkla gott ska ni veta. Jag blandade alltså i riven ost i själva tomatsåsen innan servering och adderade lite extra ost som topping. Kan ju erkänna redan nu att jag hällde på i omgångar haha.

Känner ni precis som jag att ni älskar pasta men egentligen inte kan så mycket om pasta? Kika då in på Garofalos hemsida: https://napolicious.pastagarofalo.it/sv/recept/ för att lära er alla tips och knep som finns när det kommer till att koka/laga den bästa pastan.

Gillar