Planterat träd + Baby Timisa

Allmänt, Resor

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM FÖR MARIA NILA

Igår så hade vi en himla härlig dag. Klockan stod på 05.30 för att vi skulla hinna iväg till en skola som låg lite längre bort innan barnen började. Anledningen till att vi var där var egentligen inte för att träffa barnen eller se skolan, det blev bara en himla härlig bonus. Vilka underbara och artiga barn haha! Sen tycker jag alltid att det är roligt att se skolor. När jag var i England slogs jag av hur enormt annorlunda skolan där var både till utseendet och hur man tilltalade lärare osv. Det var väldigt intressant att få se hur allt gick till här, som ni ser hade alla barnen uniform. Sen började dom alltid dagen med en religös sång och en bön.

Här ser ni nära en av filmarna, vår guide Brass samt Emil och Wilma fotar och filmar lite. Alltså barnen blev som GALNA av kamerorna hahah.. Allt dom ville var att vara med på bild.

"Take photo of me" skrek dom haha <3 <3

Här ser ni mig och Michaela halvt försvinna hahaha. Dom hade så mycket kärlek att visa, det var väldigt fint. Vi pratade om det att dessa barn var väldigt fysiska. Alla ville kramas, stå nära, hålla handen osv. Känns verkligen som tvärt om från många barn i Sverige.

Men sen var det dags att ta tag i vad vi faktiskt skulle göra där på skolan, nämligen plantera träd som Maria Nila skänkt. Marula trees som dom kallas är ett väldigt populärt träd i hela Afrika som får en väldig god frukt.

Här ser ni Michaela och rektorn på skolan samarbeta för att plantera ett av träden! :) Juste. En sak hände på skolan som gjorde mig lite stött. Vi skulle förflytta träden från ett ställe till ett annat och då bad en av lärarna barnen att hjälpa till, men det fanns en liten hake. Hon frågade om det fanns några starka pojkar som kunde hjälpa till och detta återupprepade hon flera gånger, att hon eftersökte just pojkar. Det gjorde på riktigt ont i mig att se dessa 7-13 åriga tjejer stå där och bara få kastat i ansiktet att dom inte var starka nog att bära ett litet träd. Precis som många av er också vet så är ju flickor ganska länge mer utvecklade en killar, ofta längre och starkare tills killarna kommer in i puberteten. Först tänkte jag att jag blev irriterad på läraren men sen insåg jag ju att hon inte heller vet bättre. Det är ju hennes verklighet, så hon själv vuxit upp och fått förklarat för sig att hon ska lära andra. Nej det kändes faktiskt lite jobbigt om jag ska vara ärlig.

Efter trädplanteringen så var det dags för lunch och wooow vilken god mat vi fick. Jag måste erkänna att jag var lite orolig inför resan gällande just maten då jag inte har någon aning om hur matkulturen är i Sydafrika. Nu vet jag docka att vi verkligen inte har ätit typiskt Sydafrikanskt men maten har varit FANTASTISK. Vi har fått mat på stället där vi bor samt på en restaurang och det är första gången någonsin som dom lagar helt veganskt. Vi har ätit 100% veganskt alla rätter och det har funkat hur bra som helst. Kolla liksom på allt detta, magi och kärlek.

Efter lunchen var det safaridags igen. Här var vår guide för dagen när han gick igenom lite säkerhetsinstruktioner. Man får aldrig gå utanför bilen utan tillstånd exempelvis. Det är vilda djur vi "dealar" med här..

Vi åkte till en organisation som tar hand om elefanter som hållits fångade under dåliga förhållanden, blivit övergivna eller liknande. Maria Nila skänkte pengar för att denna organisation skulle kunna ta hand om en lite Baby Timisa vars mamma hade dött precis när hon föddes. Hon skulle alltså inte klara sig själv då ingen annan elefant vill ta hand om henne.

Nu har jag ingen bra bild på just Timisa (man ser henne precis bakom den närmsta elefantens rumpa) men här ser ni henne och andra elefanter som blivit omhändertagna av denna organisation. Dom var allt mellan 1,5-30 år om jag inte minns helt fel. Timisa är 2! Även denna gång fick vi komma extremt nära elefanterna och det var så mäktigt. Vi har ju som sagt med oss filmare och fotograf hit för att göra en film till Maria Nila och jag ser sååå mycket fram emot att få se den och sen visa er. Wow vad mycket coola saker vi sett och upplevt. Måste verkligen nypa mig i armen för att försäkra mig om att jag inte drömmer, det känns ju som det.

Naturen alltså. Jag är så glad över att jag fått följa med på den här resan, så enormt tacksam. Det har aldrig känts bättre att jag nyligen tagit beslutet att sluta äta kött, på grund av miljön. När jag integrerat med naturen på ett sätt jag inte gjort tidigare så känner jag för första gången i mitt liv att jag verkligen älskar den här planeten och tycker att den är så vacker.

Gillar