Positivt och negativt

Allmänt, Bekännelser

Detta påverkar mig positivt:

- När jag tränar regelbundet. Jag hade verkligen ingen aning om att träningen skulle påverka mig så enormt när jag började förra sommaren. Sen jag började träna har jag varit så mycket piggare, så mycket mindre sjuk osv. Jag märker också så tydligt nu när jag inte tränar att det påverkar mig negativt.

- Att ha det städat runt omkring mig. Det kan låta ytligt för många men man märker verkligen på vårt hem när jag blir stressad eller mår dåligt, då är det nämligen lika kaos i vardagsrummet som det är i mitt huvud. Varje gång kaoset bryter ut så påminner jag mig själv om att det är viktigt för mig att ha ordning men det verkar jag glömma bort. Det liksom hänger ihop, jag blir mindre stressad av att ha det i ordning, men jag har det stökigare desto mer stressad jag blir.

- Att ha sådär precis lagom mycket planerat i kalendern. Jag får panik när jag inte har någonting att göra men lika mycket panik får jag när det är för mycket. Den här veckan är ett exempel på en perfekt vecka för mig. Jag har mycket tid för att jobba på egen hand men har också en del möten, inspelningar osv.

- Att umgås med vänner och familj. Såklart <3

Detta påverkar mig negativt: - När jag sover för länge. Det kanske låter jättekonstigt för många men jag kan få ångest likt bakisångest när jag sover (enligt mig) för länge. Vi pratar en del om det i veckans poddavsnitt, jag kan verkligen få panik om jag vaknar runt tio och inte kommer upp ur sängen förens halv elva. Allt grundar väl sig i en prestationsångest men jag HATAR verkligen att sova för länge, oavsett vad jag har planerat eller vad det är för dag.

- När jag äter oregelbundet. Det påverkar mig något enormt och tyvärr är jag inte världens bästa på att faktiskt ta hänsyn till mitt känsliga blodsocker och min hunger. Ett exempel är när jag skriver detta inlägg, nu har jag flow och vill inte lämna datorn fast klockan är 13.00 och jag är svinhungrig. Jag får ju liksom skylla mig själv men jag vet ju att detta kommer slå tillbaka på mig sen i eftermiddag.. Det är egentligen så basic, att äta och sova bra.

- Prestationsångest och framtidstankar. Ofta kan det vara härligt att tänka på framtiden osv men det är så ofta jag hamnar i negativa tankar när jag tänker på det. Det är så lätt att börja oroa sig när man faktiskt inte riktigt vet vad man vill. Jag hatar att få frågan; vad vill du göra? Vad är dina drömmar? Vad vill du plugga? Vad vill du jobba med? Jag VET inte.

Gillar