Random tankar

Allmänt, Bekännelser
- Varför är jag så velig när det kommer till skolan? Nu när Gustav börjar plugga på distans så känner jag helt plötsligt igen att jag skulle tycka att det var kul. Men samtidigt så känner jag att jag inte alls skulle tycka det då jag själv vet av tidigare erfarenhet hur jobbigt jag tyckte det var att prestera så dåligt med bloggen osv. Samtidigt saknar jag känslan av att lära mig saker, även om det inte alltid var superintressant. Något som dock är skönt är att jag har bootcampet. Det är verkligen ett projekt jag känner att jag redan vuxit av massvis och det är något som kommer ta en hel del tid dessa sex veckor. Sen åker jag till Bali i tre veckor, sen är det April och min födelsedag (ja det kommer ta upp hela min tankekraft under April månad) och sen är det typ sommar och då lever man life igen. Anledningen till denna kronologiska redogörelse har att göra med att jag tror att jag faller tillbaka i tankar om skolan när jag blir lite uttråkad och rastlös. Så därför kanske tankarna om skolan nu kommer svalna igen.. Alltså grejen är ju den att jag inte vet vad jag vill plugga och då blir det lite svårt att hitta motivation till att göra det.
- Jag måste verkligen bli bättre på att äta mellanmål för jag älskar mellanmål. Inte bara är det gott att äta men det är ju också bra. Mina dagar ser ofta ut såhär: jag går upp halv sju, äter frukost vid sju och halv åtta sätter jag mig vid datorn och börjar jobba. Där sitter jag ofta fram till typ ett och då äter jag lunch. Då har jag inte ätit någonting mellan sju och ett, det är fan inte bra alltså. Men det är så enkelt för mig att bara komma in i ett flow vid datorn och inte orka ta tag i sånt. Så därför känner jag nu att jag ska börja förbereda mellanmål för några dagar framöver. Tänker såhär: over night oats, pizzabullar och lite annat härligt. Eller okej där tog typ idéerna slut. Vad brukar ni äta för mellis? Jag åt en skitgod fruktsallad med keso här om dagen som jag verkligen kan tipsa er om att testa. Blodapelsin, äpple, bana och keso i en röra. Supergott.

- Sverige är verkligen ett bra land att bo i men jag vill flytta utomlands. Inte nu, men sen. Någon gång. Oftare och oftare känner jag bara att jag missar något genom att inte ha bott någon annanstans. Det handlar liksom inte om missnöjet över Sverige eller Stockholm, mer om nyfikenheten på något annat. Men som många gör så börjar jag tänka över det praktiska.. Hur skulle det gå till? Vart någonstans? Hur skulle det gå med mitt jobb? Skulle folk vilja fortsätta följa/läsa när det inte längre är lika relaterbart? Vad skulle det kunna finnas för jobb för Gustav på destination 1, 2, 4 osv. Och nu blir jag ju liksom nästan provocerad för dom tankarna jag har nu gällande detta är samma tankar som personer jag stör mig på har. Jag hade ju sagt till dessa personer att; "men snälla du. Ursäkter ursäkter ursäkter. Just do it! Herregud det är väl klart folk kommer vilja se det och det finns väl hur många jobb som helst att söka oavsett vart i världen man åker?"

- Det är verkligen sorgligt hur negativa människor ser negativa saker i allt. En människa vars inställning är negativ, pessimistisk och småsint kan verkligen inte ens ta ren positivitet för vad det är. Jag kan skriva någonting i stil med "mindset betyder så mycket, du styr över ditt egna mindset" och då finns det folk som blir provocerade av det. Hur sjukt är inte det och hur sorgligt är inte det?
- Anna berättade att hennes resa till Costa Rica har förändrat henne som person. Jag kan känna igen mig i det hon säger så mycket, hur man så mycket enklare kan göra en inre resa på en resa. Jag tror aldrig någonsin jag har uppskattat naturen så mycket som när jag och Mathilda var på Hawaii och det förändrade verkligen någonting inom mig. Eller rättare sagt, väckte någonting nytt inom mig. Att sätta sig själv i nya situationer, träffa nya människor och se nya platser är verkligen viktigt tror jag.

Gillar