Random tankar

Allmänt
- Rekordmånga har sökt till polishögskoleutbildningen. Det känns ju bara SÅ bra. Det har verkligen oroat mig att se att statistiken för sökande och antagna har sjunkit senaste åren men ansökan nu inför nästa höst har tydligen varit rekordbra. Hela 15 776 personer har sökt, wow! Jag har i år lagt märke till reklam för Polishögskolan och yrket i allmänhet mer än tidigare år. Jag kan inte låta bli att tro att de nedslag dom haft hos olika bloggare/instagrammare kan ha givit stor effekt och det gör mig glad. Att man faktiskt i allt kaos och i all ytlighet som förekommer till stor del på sociala medier kan göra viktig och stor skillnad. Så stolt över de bransch-kollegor som gjorde dessa samarbeten då det är så viktigt att uppmuntra till yrken så betydelsefulla som exempelvis polis. Jag ville själv bli polis i MÅNGA år och jag såg på min systers story igår att hon vill söka till 2020. Tror hon skulle vara en utmärkt polis!

- Igår tränade jag och hon som höll i passet berättade att hon var fysioterapeut och jag undrade vad det var för något. Jag gissade på någon form av sjukgymnast men har liksom inte riktigt förstått skillnaden. Det finns tydligen ingen skillnad. Fysioterapeut är tydligen det nya ordet för sjukgymnast. Jag som inte besökt någon sådan tjänst nu på några år har liksom därför inte fått lära mig det. Men det var egentligen inte det jag ville komma fram till. Det fick mig i alla fall att börja fundera och tänka kring att ta hand om sin kropp, skador osv. Det fick mig att tänka på att jag kanske skulle vilja gå och göra någon form av hälsokontroll. Ta lite blodprover, mäta lite värden osv. Skulle faktiskt vilja se hur allt står till, om jag har underskott av något eller liknande. Vart gör man det? Kan man be sin vårdcentral om det även om man inte har symtom för något?

- Idag såg jag att Spotify hade gjort en lista som heter "Dina favoritlåtar 2018". Jag älskar verkligen att i slutet av varje år gå igenom vilken musik jag lyssnat på, se antal minuter osv. Det kommer nog senare i December kanske. Men oavsett hur många minuter jag lyssnat i år så får den här 2018-listan mig att rysa. Aldrig tidigare tror jag att musik har varit så känsloladdat och minnes-relaterat som i år. Jag ser i min lista att jag mått så bra, att jag varit i stor kontakt med mina känslor, att jag blivit kär och haft ett positivt mindset.

- När jag och Gustav skulle sova igår så sa han "undra vad jag ska ha för nyårslöfte 2019?" och det fick mig att börja fundera lite på nästa år. Jag känner att jag skulle vilja påbörja någonting nytt. Inte som en ersättare för podden utan bara något nytt. Exakt hur vet jag inte riktigt. Kanske ska jag anställa någon igen som kan hjälpa mig med mina sociala kanaler och utveckla dom? Eller är det vad jag vill? Ska jag starta eget inom något helt annat? Vill jag plugga? Även om jag inte riktigt vet vad jag vill göra nästa år så känner jag mig ändå positivt inställd och känner att det precis som 2018 förmodligen kommer bli ett riktigt härligt år!

- Jag vill hitta lite nya bloggar att läsa. Det skulle vara kul om ni kunde dela med er av vilka andra bloggar ni följer än mina. Jag menar, ni har ju bra smak ;) Haha skämt å sido men det skulle vara kul med lite ny inspiration eller kanske hitta tillbaka till någon gammal favorit. I dagsläget kikar jag in hos Tove, Bianca och Mathilda varje dag och sen finns det några jag kollar in ett par gånger i veckan. Lämna en kommentar med vilja bloggar ni gillar, gärna varför också men gumman fattar ju om ni inte pallar haha. Nej men känner bara att jag vill hitta någon ny mysig blogg där man känner att man blir kompis med den som skriver. Det där kanske låter freaky i vissas öron men eller hur är det så man vill känna som bloggläsare?

Nu ska jag iväg på möte, kika in här senare ikväll för ett långt och viktigt inlägg om träning :)

Gillar