RANDOM TANKAR JUST NU

Allmänt

Någonting som oroar mig är att det redan känns som att folk tar lättare och lättare på corona-smittan. Jag ser storys från proppfulla gym, folk som trängs på uteserveringar och i mataffären där jag bor känns det inte som att folk visar varandra respekt genom att hålla avstånd. Sanningen är ju att man kan vara en virusbärare och smittare trots att man inte visar några symtom (källa). Även om det inte finns instruktioner eller rekommendationer gällande att stanna inomhus 24/ så har vi ju ändå uppmanats till social distansering och att hålla avstånd. Våren gör mig vanligtvis pirrig, sugen på att sitta på uteserveringar och hänga med massor av vänner. Men jag förstår att det inte går nu, det känns skrämmande och tråkigt att det är så många som inte lyssnar på regeringens rekommendationer. Jag tycker att det finns något väldigt fint det förtroende myndigheterna och människorna emellan, någonting vi verkligen bör värna om och därmed lyssna.

Jag såg på Nyhetsmorgon imorse och fick höra att typ alla begravningar är inställda världen över. Detta känns verkligen som toppen av sorgligt i allt detta Corona-kaos. Att inte ens få säga hej då till någon man älskar ordentligt. Jag är ju inte kristen eller religös men på något sätt känns ändå en begravning i kyrkan som något väldigt fint. Något ljust i detta var i alla fall att man börjat med inspelade och livesända begravningar. Kanske inte så som man önskat att en närståendes begravning skulle gå till men bättre än inget alls. Någonting som gör mig varm i hjärtat är ändå hur lösningsorienterade många människor är i dessa stunder och att folk är positiva. Nyhetsmorgon intervjuade en kvinna vars familjemedlem skulle begravas och hon var ändå positivt inställd till allt, det gjorde mig glad. Det är så mycket enklare att vara negativ, men folk väljer positivt tänkande och det gör mig så tacksam och hoppfull.

WE DO NOT DESERVE DOGS :(
Nej men alltså jag längtar så mycket efter att ha ett hus, barn och hund. Är lite extra förälskad i cocker spaniel, welsh springer speaniel eller en beagle.

Gillar