RECEPT - BANANGLASS MED JORDNÖTSSMÖR, KAKAO OCH KAFFE

Recept

Heeej kompisar. Jag är nog inte den enda som passat på att baka och testa lite nya recept i hemma-tider och det senaste jag gjorde tänkte jag dela med mig av till er. Jag älskar att göra "glass" på frysta bananer! Det är så lätt att variera med olika ingredienser som t.ex. blåbär eller hallon. Nästa gång vill jag prova att göra en variant med lime och mynta! Det jag verkligen tycker om är att det är så smidigt och lätt att göra. Tar inte mer 3 minuter att tillaga och detta är absolut något jag kommer lura mina barn i framtiden att äta ibland istället för vanlig glass mohaha.

BANANGLASS MED JORDNÖTSSMÖR, KAKAO OCH KAFFE
2 frysta bananer (hackade i mindre bitar)
1 msk kakao
2 msk jordnötssmör
1 msk finmalt kaffepulver
Topping: Kokosflakes

Gör såhär:

Först av allt ska du frysa in bananskivor i minst en timme, kanske två timmar. När bananerna är frysta ska du mixa dem till en glassliknande konsistens (jag använder en stavmixer). OBS, det kan vara så att bananerna behöver tina en aning innan du sätter igång. Eller så är det bara för att jag har en svag stavmixer hehe.. Häll sedan i resten av ingredienserna och woilá så har du en lite mer hälsosam men jävligt god glass! Så enkelt och bra mellis eller snacks! Jag toppade glassen med kokosflakes för lite crisp.

Jag rekommenderar att inte mixa allt för mycket då det är nice att få bitar av jordnötssmör när du äter glassen hehe! Klicka HÄR för att läsa en annan variant av banan-glass med en hemgjord granola som topping.

  • Postad i: Recept

Gillar