Recept: Bananglass med hemgjord granola

Allmänt, Recept, Tips

Igår gjorde vi en hiiiimla härlig grej här hemma. En bananglass med hemgjord granola. Jag har aldrig gjort bananglass tidigare men tydligen är det en rätt vanlig grej, både Vilma och Isabelle sa att dom gjort det flera gånger och var lite chockade över att jag inte visste vad det var haha. Granola har jag gjort en gång tidigare men det blev totalt misslyckat då haha, brände sönder allting men nu blev det riktigt bra med Vilmas hjälp.

Vi börjar med granolan! När vi bestämde att vi skulle göra bananglass så tänkte jag att det skulle vara gott att ha något sorts tillbehör till för att göra allt ännu lite godare. Där föddes idén om en egen granola.

Ingredienser: Kokos Jordnötter Havregryn Kakao Koksolja Honung Vatten Rapsolja

Sätt ugnen på 175 grader! Nu gjorde vi allt på lite känsla så har inga exakta mått. Men först tog vi kokosolja, lite vatten, honung, rapsolja och kakao i en kastrull på medelhög värme tills allt var i en och samma massa. Sen hällde vi vätskan över havregrynen, kokosen och de hackade jordnötterna. Se till att inte ha för mycket vätska så det inte är för blött. Efter man rört om allt i en bunke så tar ni fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och sprider ur allt så det ligger rätt glest. Granolan låg inne i ugnen i cirka 20 minuter kanske och gå rörde jag om allt cirka tre gånger.

Här har ni det krispiga och fantastiskt goda resultatet. Vi gjorde inte så mycket i och med att det bara var tänkt att ha till glassen men kommer definitivt göra om detta i större mängd någon gång.

Dags för bananglassen! Här är allt som behövs fryst banan och lite kakao. Jag hade hackat två-tre bananer och lagt i en matlåda i frysen några dagar tidigare. Så det krävs liiite framförhållning men jag tror bananen kan frysa på någon timme bara. Sen tar man en stavmixer eller stark blender och mosar bananen tills den får en riktigt fin och fluffig konsistens. Man kan blanda i lite vad som helst, vi tog i lite kakao. Andra exempel på vad man kan ha i är bär, vaniljpulver, smaksatt proteinpulver osv.

Är riiiiktigt jäkla nöjd med resultatet, detta måste ni testa. Perfekt alternativ när man vill äta något gott med lite mindre socker ibland. <3

Gillar