Recept: Bananomelett med keso och bär

Allmänt, Recept

Hej på er, hoppas att er fredag hittills är trevlig. Såhär efter lunchtid tänkte jag tipsa er om ett mellanmål jag inte gjort på länge men äntligen gjorde igår. Det är en bananomelett med keso och bär! Passar perfekt inför ett träningspass eller om man har det lite för långt mellan lunch och middag :)

Ingredienser 1 stor portion: 3 ägg 1 banan 2 msk keso 0.5 dl havregryn valfri mängd bär kanel kardemumma

Gör såhär: Mixa ägg, banan och havregryn tillsammans med hjälp av en stavmixer. Häll sedan i kanel och kardemumma (eller andra önskade kryddor) Häll ut smeten i en medelvarm stekpanna. Jag hade hela tiden 5an (på skala 1-9). När omeletten börjat bli lite fastare (efter typ 2-3 minuter) hällde jag på keso och bär. Låt omeletten stå sig i cirka 10 minuter eller till önskad konsistens.

Såhär blev resultatet! Den ser väldigt rinnig ut, men i själva verket är det keson och bären som är det rinniga på bilden. Omeletten i sig var väldigt fast och genomstekt. Tycker detta mellanmål som sagt passar perfekt efter en lång dag i skolan/jobbet och middagen känns långt bort. Eller om man inte är så superhungrig till lunch :)

Det var riktigt gott att ha kanel och kardemumma i smeten! Bären jag valde att ha i var frusna blåbär och hallon.

Gillar