Recept: Biffar på rotfrukter & bönor

Allmänt, Recept, Tips

Igår så visade jag lite snabbt upp på min story vad jag lagade för middag och ni var väldigt många som bad mig lägga upp receptet så här kommer det. Kanske borde bli lite bättre på det här med vardagsrecept i bloggen. Jag är inte den som kommer med värsta, nytänkande recepten men kanske i alla fall kan bidra till att förenkla den eviga kampen "vad ska vi äta!?!?" haha. Igår gjorde jag i alla fall ett par vegetariska biffar, inspirationen hittade jag hos Mathilda!

Ingredienser cirka 16 biffar - cirka 4 portioner 8 rivna potatisar 4 rivna morötter 1 paket blandade bönor (mixa med stavmixer) 2 ägg 0,5 dl ströbröd valfria kryddor

Rör runt dessa ingredienser i en bunke, ta sedan upp en klick i taget med händerna, forma till en biff och platta till på plåten som jag gjort på bilden nedan.

Jag försökte att inte göra biffarna för tjocka då jag gillar när dom är lite krispiga och inte degiga. Jag la dom på bakplåtspapper med rapsolja samt penslade lite rapsolja ovanpå biffarna. Sen kryddade jag med lite flingsalt och peppar innan dom åkte in i ugnen på först 200 grader i 15 minuter, sen höjde jag till 225 och lät dom vara inne i kanske 20 minuter till.

Till biffarna gjorde jag en sallad med fetaost och en dressing som jag också lärt mig av Mathilda haha. Blanda olivolja, balsamico och italiensk salladskrydda i en liten skål och häll sedan den över salladen så har ni en succé framför er kan jag lova.

Såhär blev resultatet! Kanske inte det finaste på bild men det blev verkligen riktigt gott. Det ser ut som att biffarna är rätt mättande och stora men jag åt fyra stycken och hade egentligen kunnat äta ännu fler. Så skulle uppskatta att denna sats blir 4 portioner i slutändan. Är man riktigt hungrig kan man ju ha dessa biffar till någonting, typ filéer eller falafel :)

Kram!  

Gillar