RECEPT: Champinjonburgare med karameliserad lök & tryffelmajo

Allmänt, Recept

INGREDIENSER BURGARE (6 stycken): 15 stora champinjoner (eller 20 mindre) 1 påse, riven, lagrad ost 1 stor gul lök 0.5 dl ströbröd 2 msk potatismjöl 2 msk vetemjöl 1 msk grönsaksfond 1 tsk torkad timjan salt & peppar

GÖR SÅHÄR: 1. Hacka champinjoner & löken smått 2. Lägg i champinjoner & löken i en bunke, häll sedan i ströbröd, potatismjöl, vetemjöl, fond, timjan och den rivna osten. 3. Rör runt ordentligt, gärna med händerna. Forma sedan cirka 6 stycken burgare. 4. Salta och peppra de formade biffarna. 5. Stek biffarna i tryffelolja (eller annan olja) så de får ordentligt med färg. 6. Låt biffarna vara inne de sista minuterna tillsammans med potatisen, det är riktigt gott att låta cheddarost smälta ovanpå burgarna som på bilden nedanför :)

Ja ni ser ju själva hur gott det ser ut!

Vi åt burgarna tillsammans med kruksallad, karamelliserad lök, avokado, tomat, klyftpotatis och tryffelmajo! Detta blev SINNESSJUKT gott. Kan verkligen rekommendera er att ta en ost med lite mer smak (den rivna) så burgarna får lite mer smak :)

Gillar