RECEPT: Corn Fritters

Recept

Förra veckan fick ni ju läsa "en matdag i bilder" här på bloggen och då visade jag upp denna middag för er. Detta var något utav det godaste både jag och Gustav ätit på länge så måste verkligen tipsa er om receptet. Det är helt och hållet snott av @sofiawood på instagram som gör massor med bra recept, kika in henne! Jag gjorde om litegrann men här kommer det i alla fall:


INGREDIENSER 4 PORTIONER
500 gram avrunnen majs.
2 ägg
2 vitlöksklyftor
2 msk finhackad gräslök
3 msk olivolja
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl riven parmesan

Servera med:
tortillabröd
guacamole
gräddfil
gräslök
schalottenlök
salsa

GÖR SÅHÄR:
Börja med att lägga 3/4 av all majs, de två äggen, vitlöken, oljan, saltet och gräslöken i en matberedare. Mixa litegrann, inte så att det blir helt slätt men nästan. Ha sedan i resten av majsen, bakpulvret, mjölet och parmesanen, rör försiktigt. Klicka sedan ut biffar i en stekpanna med olivolja på medelhög värme. Låt dom steka några minuter så dom verkligen hinner binda sig ordentligt och inte går sönder när du ska vända dom.

'Så jävla gooooottt att ni anar inte. Kan verkligen rekommendera er att äta detta tillsammans med det vi hade men det funkar nog minst lika bra med något helt annat också. Vill ni se tydligare steg för steg så finns detta recept i Sofia Woods topphändelser på instagram!

  • Postad i: Recept

Gillar