Recept: Fantastiskt hembakat bröd (busenkelt!)

Allmänt, Recept

Efter att jag bakade vörtbröd i julas vilket var det första brödet jag bakat själv (förutom en brödmix för något år sedan) så kände jag bara; detta MÅSTE jag göra oftare. Det finns ju typ ingenting godare hem hembakat bröd, sen tycker jag det alltid känns så bra när man vet exakt vad det man äter innehåller. Jag har i alla fall sedan dess funderat på vad jag ska baka för bröd, jag ville gärna baka men har liksom inte riktigt ork att jäsa och hålla på i omgångar. Sen hittade jag detta recept som jag MÅSTE tipsa er om. Ingen jäsning och var det enkelt, framförallt hur gott som helst!

Såhär ser resultatet ut och vad du behöver för en limpa är följande: Ingredienser: 2 dl havregryn 5dl dinkelmjöl 1dl hela linfrön 1 dl sesamfrön 3 msk chiafrön 2 tsk bikarbonat 2 krm salt 2 msk brödsirap 1 rivet äpple 3,5 dl yoghurtkvarg 0.5 dl vatten

Eventuella tillägg: torkad frukt att ha i samt pumpafrön eller liknande som topping. Jag körde dock rätt simpelt nu första gången, nästa gång blir det nog lite aprikos och russin i. Det var en sån sak jag HATADE som liten men älskar nu. Orginalreceptet hittade jag på Ellen Färnströms blogg men jag har gjort några små skillnader. Som ni märker så går detta bröd väldigt enkelt att göra veganskt om det är något man önskar, bara att ha i vegansk yoghurt :)

Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda alla de torra ingredienserna tillsammans i en bunke. 3. Riv äpplet och ha i det tillsammans med sirap och kvargen i bunken. Rör om. 4. Rör om i degen, den ska bli som en tjock (okokt) gröt i konsistensen. 5. Klä en brödform med bakplåtpapper och häll sedan i smeten där i. 6. Låt stå i ugnen i 45-60 minuter. Jag hade i den i 50 minuter vilket blev perfekt i vår ugn.

P E R F E K T I O N stavas det mina vänner. Detta måste ni ju göra till söndagsfrullen, så sjukt gott tillsammans med ägg och avokado eller ost och paprika. Kommer baka en till limpa nu i veckan redan.

Puss!

Gillar