Recept: Halloumibiffar med zucchini

Allmänt, Recept

Okej hörni, jag har hittat en ny favoriträtt tror jag! Något jag är lite "ledsen" över i och med min nya vegetariska kost (äter 95% lakto ovo nu) är det här med nötfärs. Jag är inte uttalat vegetarian men jag har bestämt mig för att inte äta mer rött kött, kyckling och fisk är inte bortvalt helt och hållet än. Jag älskar nötfärs men känner liksom att jag inte kan fortsätta äta rött kött och ha det på mitt samvete. Det jag är ledsen över är i alla fall att jag inte längre "kan" äta färsbiffar, det är verkligen något utav det godaste jag vet. Antingen pannbiff med gräddsås eller biffar med tzatziki. Här om dagen var jag riktigt sugen på klyftpotatis med tzatziki och funderade på vad jag skulle kunna göra till, det fick bli halloumibiffar med zucchini i.

Ingredienser biffar 3-4 portioner: 2 paket halloumi 1 stor zucchini 2 dl ströbröd 3 ägg oregano, chiliflakes, peppar, salt Gör såhär: - Börja med att preppa klyftpotatisen i och med att den kräver sin lilla tid i ugnen! - Riv zucchinin och halloumin med hjälp av ett rivjärn. - Blanda alla ingredienser i en bunke - Forma biffarna med händerna till önskad storlek. - Stek på medelhög värme (tänk på att de ska bli riktigt varma!!), jag stekte i rapsolja. Servera förslagsvis med klyftpotatis, tzatziki och lite sallad!

Till nästa gång kommer jag tänka på att salta lite mindre, halloumin i sig räcker ganska långt. Kommer även testa att riva ner lite morötter för att få lite sötma!

Gillar