Recept: Halloumiburgare

Allmänt, Recept

I måndags började vi veckan på ett riktigt bra sätt här hemma, vi körde en favorit i repris; friterade, hemgjorda halloumiburgare. Bilderna kanske ni känner igen då jag la upp dom i vintras men orkade inte fota exakt samma sak igen. So you know!

Ingredienser burgare (5 st): 400 gr riven halloumi 1 riven morot 2 ägg 0.5 dl vetemjöl 2 msk ströbröd 1 tsk chiliflakes peppar Ingredienser mango chutney-dressing: Valfri mängd turkisk yoghurt Valfri mängd mango chutney

Ingredienser frityrsmet: 1 ägg på tallrik Vetemjöl på tallrik Pan-ströbröd på tallrik

Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Skala och skär sötpotatisen i önskad storlek, förslagsvis stavar som pommes. Lägg på oljad plåt tillsammans med salt, in i ugnen och sätt timern på cirka 30 min. (Kom ihåg att röra runt lite på plåten så dom inte bränner fast) 3. Blanda ihop alla ingredienserna till burgarna och gör 4 lika stora biffar. Har du tid kan du lägga dom i frysen ett tag, vi hade dom i frysen i en kvart vilket gjorde att dom blev lite fastare och enklare att jobba med sen. 4. Medans dom är i frysen kan du skära rödlöken och steka den i lite smör så den blir riktigt mjuk. När den blivit mjuk stör du socker över löken i pannan. Häll sedan i vattnet och låt det koka bort. Sen är löken klar! 5. Blanda yoghurt med mango chutney, smaka av och se om det behövs mer yoghurt eller chutney! 6. Ta biffarna och doppa först i ägget, sen vetemjölet och sen ströbrödet. (ja våra var också svåra att hålla ihop men det är bara att kämpa på haha! Dom binder sig bra i frityroljan sen) 7. Hetta upp en stekpanna (med höga kanter eller kastrull) med rapsolja, mycket rapsolja! När oljan blivit riktigt varm, lägg ner biffarna och låt dom bli riktigt krispiga på båda sidorna. Tips är att låta burgarna ligga cirka 10 minuter inne i ugnen tillsammans med potatisen för att säkerställa att dom är riktigt varma och bra inuti. 8. Servera med hamburgerbröd, och valfria tillbehör. Exempelvis avokado!

Som himmelriket serverat på en tallrik. Måste verkligen rekommendera er att göra mango chutney-såsen till, det är väldigt gott mot halloumins salta.

Gillar