RECEPT: Kladdkaka med saffranstäcke

Allmänt, Recept, Tips

För några veckor sedan var det ett recept som figurerade i alla olika typer av sociala medier, nämligen en kladdkaka med saffranstäcke. Vissa kallade den även för lussebulle-kladdkaka och liknande. Själva grejen med denna är alltså att göra en smet med vanlig kladdkakesmet och sen en till som då är en saffranssmet.

Ingredienser: Kladdkakesmeten: 200 g smör 5 dl socker 1 tsk vaniljpulver 4 ägg 3 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 tsk salt

Saffranstäcket: 3 ägg 1 pkt saffran 100 g smör 150 g vit choklad 1 krm vaniljpulver 2 dl socker 2 dl vetemjöl

Ja och här ser ni ju att jag hade i chokladsmeten först sen saffranssmeten.. Men av någon konstig anledning så sjönk min saffranssmet och la sig underst. Jag förstår INGENTING haha.. Jag måste på något sätt gjort chokladsmeten lite för lös eller den med saffran för tung. Jag vet dock att jag var ytterst noggrann med receptet så jag känner mig väldigt förvirrad..

Ja här ser ni ju resultatet, väldigt konstigt men oerhört gott. Jag kan redan nu varna er om att det tog rätt mycket längre tid att få den klar inne i ugnen än vad det stor i receptet, tror inte jag tog ut den förens efter 55 minuter.. Om ni vill läsa om tillvägagångssätt och se instruktionsfilm kan ni klicka HÄR, det var detta recept jag följde.

Gillar