RECEPT: Lussebullar

Allmänt, Recept, Tips

I torsdags bestämde jag mig; nu jävlar ska jag baka lussebullar!!! Det har varit lite fram och tillbaka gällande om jag ska orka ge mig på detta i och med att jag inte har någon hushållsassistent likt en KitchenAid. Jag träffade Liv på morgonen och hon sa att hennes mamma hade gjort lussebullar utan en sån så då kände jag; kan hon kan jag! Jag ska inte ljuga; jag var påväg att börja gråta. Det var liksom så mycket deg och degen var så tung så jag kunde inte röra runt med en hand utan var tvungen att röra om med båda. Det slutade med att jag låg på golvet med bunken mellan knäna samtidigt som jag satt och typ RODDE hahah.. Herregud måste sett helt sjukt ut. I receptet jag följde så skulle man hålla på i minst 10 minuter om man körde för hand och hörni, jag fick träningsvärk haha..

Men; gott blev det och bra blev det! Jag har tyvärr inga bilder från efter dom varit i ugnen men alltså wow vad impad jag är av mina första lussebullar. Jag är ganska kräsen och gillar typ bara dom som mamma brukar göra, nu visste jag inte vilket recept hon brukade följa så jag improviserade och valde ut ett bara.

Det blev vääääldigt mycket deg så efter nästan tre plåtar av vanliga lussbullar så bestämde jag mig för att göra saffransbullar. Det vanligaste verkar vara att fylla dom med mandelmassa men det finns få saker som jag tycker är så fruktansvärt vidrigt som mandelmassa så jag körde lite på känsla. Ingredienser fyllning: 75 gr smält smör 2 dl strösocker 1 msk vaniljsocker Det blev sååå gott. Jag googlade lite medan dessa var i ugnen och läste att det var gott att ha i lite kardemumma också, jag som älskar kardemumma blev lite ledsen över att jag inte sett detta tidigare men men. Vad kul det var att göra lussebullar alltså, fick lite flashbacks från bardomen. Vi bakar ju lussebullar varje år hemma hos mamma men det var något som fick mig att tänka tillbaka på när vi stod och gjorde kanelbullar som små <3   Nu kanske ni ba HALLÅÅ?? Ge oss receptet och sluta tjata?, ofc my horse; HÄR hittar ni det!

Gillar