Recept: Mina favoritsmoothies

Allmänt, Recept, Tips
Detta inlägg publicerades första gången februari 2018 om det är så att någon känner igen det. I och med att jag är på semester så försöker jag hitta lite enkla lösningar till att ändå hålla igång uppdateringen så bra som möjligt (och jobba så lite som möjligt här på Bali). Oavsett om ni kommer ihåg detta inlägg eller inte så hoppas jag ändå att ni kan finna det roligt att läsa, speciellt om ni är sugna på att testa lite nya smoothie-resept.
Någonting jag älskar att äta/dricka till frukost är smoothie. Det känns som att man kan få i sig så mycket på ett lätt sätt liksom. Sen tycker jag det är så skönt att göra myyyycket smothie och sen ställa in allt i kylen, så får man två mornar efter där man inte behöver fixa i ordning frullen. Jag tänkte att jag kan dela med mig av mina tre smoothie-recept jag brukar rulla mellan om det är någon som är ute efter lite inspiration till frukost eller mellis!
(Bilderna är tagna från pinterest)

Grön smoothie:
Vaniljyoghurt
Banan
Limesaft
Citronsaft
Riven ingefära
Bladspenat
Fryst mango
Fryst avokado

Den här ääälskar jag så mycket men orkar inte göra jätteofta då det är rätt många av ingredienserna som inte alltid finns hemma. Typ färsk lime eller citron. Kanske får köpa sån där saft på flaska istället.. Tycker den här är väldigt god att göra med en lite sötare yoghurt som möter upp det sura lite. Dricker alltid den här när jag börjar känna mig lite krasslig och behöver en vitaminbomb.

Bärmixsmoothie:
Yoghurtkvarg
Banan
Frysta hallon
Frysta blåbär
Frysta jordgubbar
Havregryn

Bärmixen är den jag gör oftast då dessa ingredienser alltid finns hemma. Inte världens roligaste smoothie men den är så god och fräsch! Ett tips är att hälla i lite havregryn om ni vill bli lite extra mätta!

Banansmoothie:
Banan (från kylen eller frysen)
Mandelmjölk
Jordnötssmör
Havregryn
Kakao

Min nyfunna favorit är banan och jordnötssmör i kombo med mandelmjölk. Jag beställde en sån på ett lunchställe här i Stockholm och tänkte att det inte borde vara omöjligt att göra hemma och wow vad gott det blev. Ett tips kan vara att hålla bananen kall om du vill att den ska vara riktigt kall, i och med att inget i denna smoothie kommer från frysen.

Gillar