Recept: Rårakor med getostkräm, röbetssallad & grönkål
Ingredienser getostkräm: Cirka 150 gr getost 2 dl cream fraiche 3 msk honung salt & peppar
Ingredienser råraka: 1 kg fast potatis 3 ägg salt & peppar timjan rapsolja
Ingredienser ugnsrostad grönkål: Valfri mängd grönkål Rapsolja Flingsalt
Gör såhär: - Sätt ugnen på 225 grader. - Riv potatisen, kläm ut all vätska och lägg sedan i en bunke tillsammans med ägg, salt, peppar och lite olja. - Skär bort det yttersta, hårda lagret på getosten och lägg sedan i en bunke med resten av ingredienserna till såsen/krämen. Mixa sedan med en stavmixer. Smaka av med salt, peppar och honung :) - Platta ut potatisplättar på en plåt med bakplåtspapper under. Pensla runt om och ovanpå med lite rapsolja. - In i ugnen i cirka 20-30 minuter beroende på hur mycket färg man vill att dom ska få. - Sprid ut grönkål tillsammans med salt och olja på plåt. Låt vara inne i ugnen en kortis tills det blivit lite krispigt.
Kommentarer