Recept: Rårakor med getostkräm, röbetssallad & grönkål

Allmänt, Recept

Någonting jag försökt ge mig på flera gånger är rårakor. Innan jag blev vegetarian var råraka med bacon något utav det bästa jag visste, sååå jäkla gott alltså. När jag gjort råraka tidigare så har jag stekt (försökt steka) dom men inte riktigt blivit nöjd med resultatet. Nu kände jag för att testa igen men den här gången blev det ingen bacon och ingen stekpanna. Nu testade jag att göra dom i ugnen och wow vad resultatet blev mycket bättre!!
Vanligtvis har jag ätit denna rätt med lingonsylt och bacon. Nu fick det bli annorlunda! När jag sökte runt lite på nätet såg jag att getostkräm var ett populärt alternativ till denna rätt så då testade vi också på det. Sen hade vi färdigköpt röbetssallad och ugnsrostad grönkål. Efter att denna bilden togs hann vi även steka på lite champinjoner. cirka 4 portioner

Ingredienser getostkräm: Cirka 150 gr getost 2 dl cream fraiche 3 msk honung salt & peppar

Ingredienser råraka: 1 kg fast potatis 3 ägg salt & peppar timjan rapsolja

Ingredienser ugnsrostad grönkål: Valfri mängd grönkål Rapsolja Flingsalt

Gör såhär: - Sätt ugnen på 225 grader. - Riv potatisen, kläm ut all vätska och lägg sedan i en bunke tillsammans med ägg, salt, peppar och lite olja. - Skär bort det yttersta, hårda lagret på getosten och lägg sedan i en bunke med resten av ingredienserna till såsen/krämen. Mixa sedan med en stavmixer. Smaka av med salt, peppar och honung :) - Platta ut potatisplättar på en plåt med bakplåtspapper under. Pensla runt om och ovanpå med lite rapsolja. - In i ugnen i cirka 20-30 minuter beroende på hur mycket färg man vill att dom ska få. - Sprid ut grönkål tillsammans med salt och olja på plåt. Låt vara inne i ugnen en kortis tills det blivit lite krispigt.

Resultatet! Det jag hade velat göra annorlunda är att göra varje råraka lite tunnare nästa gång så dom blir mer krispiga även i mitten. Nu var dom helt perfekta ute i kanterna men lite väl tjocka i mitten :) Det blev i alla fall sååå gott, ni måste testa detta! Och för er som precis som jag bara försökt steka dom förut, testa att ha dom i ugnen så kommer allt bli mycket lättare haha :)

Gillar