Recept: Snickerskaka

Allmänt, Recept

Okej hörni jag har ett riiiiktigt bra tips till er. Förra veckan så bakade jag och Vilma den här snickerskakan och den var så ooootroligt god. Det "sjukaste" av allt är att den är helt utan tillsatt socker, det söta i denna kommer från dadlar och en tesked honung. Jag är egentligen inte största raw food-snacks-fantasten men denna var SICK. Jag har tagit receptet från Ica och här nedanför ser ni ingredienser och steg för steg.

Understa lagret 2 1/2 dl salta jordnötter 10 urkärnade, färska dadlar 1 - 2 msk vatten 1 krm vaniljpulver

Mellersta lagret 1 1/2 dl osötat jordnötssmör 10 urkärnade, färska dadlar 1/2 dl kokosolja 1 krm salt 1 krm vaniljpulver

Översta laget 1/2 dl kokosolja 4 msk kakao 1 tsk honung (eller agavesirap för vegansk)

GÖR SÅHÄR: Understa lagret: Mixa salta jordnötter, dadlar, vatten och vaniljpulver i en matberedare. Tryck ut i en bakpappersklädd form, ca 15 cm x 23 cm (för 25 bitar). Vi använde en vanlig brödform och det funkade bra. Ställ i frysen i cirka 10-20 minuter. Mellersta lagret: Mixa jordnötssmör, dadlar, kokosolja, salt och vaniljpulver och tryck ut i formen ovanpå det understa lagret. Ställ in i frysen i cirka 10-20 minuter. Översta lagret: Smält kokosolja och blanda med kakao och honung. Häll över formen. Låt stelna i frysen. Skär i bitar och förvara.

Nej men det bleeeeev så gott ni anar inte. Ni måste testa!

Gillar