Recept: Supergod blomkålssoppa

Recept
Okej hörni jag måste tipsa er om den här fantastiska blomkålssoppan jag lagade här om dagen! Enkel och värmande i höstmörkret. Sen har den ett stort plus som vi värderar högt här hemma; den passar perfekt att ha som matlåda. Vissa rätter gör ju sig inte så bra i matlådan dagen efter men det gör denna som tur är. Blomkål har varit en sån där grej jag hållit mig borta från sedan barnsben men lärt mig tycka om nu på äldre dagar.

Ingredienser 5-6 portioner:
2 st blomkålshuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl vatten
2 dl creme fraiche
175 gram färskost med smak av vitlök
1,5 msk grönsaksbuljong

Topping:
Valfritt bröd
Champinjoner
Pressad vitlök
GÖR SÅHÄR:
Börja med att hacka löken och skära blomkålen. Stek gul lök, vitkök och blomkål i en stor kastrull. När allt fått lite färg samt fått lite värme så hällde jag på vattnet och lät allt koka i cirka 15 minuter. Här får man känna med en potatissticka när blomkålen känns lagom mjuk, vilket är en smaksak. När blomkålen fått sin rätta konsistens är det dags att lägga i buljong, creme fraiche och färskosten. Smaka av med salt och peppar. Vill man så kan man använda en stavmixer för att göra soppan slät. Jag valde att inte göra det.

Något som kan vara väldigt gott är att ha en topping till, jag stekte bland annat bröd i maaassor med smör tillsammans med pressad vitlök. Förutom brödet så hade jag även knaperstekta champinjoner. Här kan man ju improvisera lite med vad man har hemma och är sugen på.

Smaklig måltid <3
  • Postad i: Recept

Gillar