Recept: Vegetarisk korvstroganoff

Allmänt, Recept

Något jag saknar ganska direkt när jag reser bort är hemlagad mat. Jag är så glad över att jag tycker att det är relativt kul att laga mat, för det är ju ännu roligare att äta god mat hehe. Nej men jag tycker om att veta vad det är jag stoppar i mig till skillnad från när man köper färdig mat osv. Jag crave:ade i alla fall husmanskost de sista dagarna på semestern så igår bestämde jag mig för att göra en klassisk korvstroganoff vilket är en av mina favoriträtter att laga hemma. Den jag gjorde igår blev verkligen en succé så detta recept borde ni testa.

Ingredienser 4-5 portioner: 2 paket middagskorv från Pärssons 1 gul lök 1 röd lök 1/2 tub tomatpuré 4 msk chilisås 5 dl creme fraiche 2 msk schalottenfond 1 msk grönsaksfond salt, peppar & paprikakrydda

+ ris

GÖR SÅHÄR: - Strimla korven korven och stek tills den får en fin yta. - Sänk då värmen och häll i den finhackade löken. Stek tills den blivit mjuk. - Sen är det bara att ha i alla övriga ingredienser och smaka av. Låt gärna såsen stå puttra lite. - Servera med ris och sallad!

Detta är för gott för att vara så enkelt och passar verkligen utmärkt som matlåda, detta måste ni testa! Sen kan jag även berätta för er vegos att denna korv är läskigt lik falukorv så om ni är ute efter något falukorvs-liknande; this is your best friend.

Gillar