Recept: Vegetarisk pastagratäng

Allmänt, Recept

I fredags lagade jag en suuupergod pastagratäng som ni alla borde testa. Perfekta rätten att ha som matlåda också. Både jag och Gustav blev blown away av hur något så "enkelt" kan vara så jäkla gott. Kan verkligen tipsa om smaksatt cream fresh, så nice! Ingredienser: 600 gr quornbitar 500 gr broccoli 1 liten cream fresh smak: tomat & basilika 1 liten cream fresh smak: soltorkade tomater & fetaost 3 ägg 1 halv gul lök 1 halv röd lök 2 vitlöksklyftor Pasta 1 msk grönsaksfond Riven prästost Oregano Salt & peppar

Gör såhär: 1. Stek quornbitarna och koka broccolin. 2. Sätt ugnen på 225 grader. 3. Koka pasta. Jag kokade pasta för cirka 3 portioner. PS: låt pastan koka ett par minuter mindre än vad som står då dom kommer koka till sig det sista i ugnen sen. 4. Hacka löken och pressa vitlöken. 5. Blanda cream freshen, äggen, lite av osten, fonden, samt kryddor i en bunke. 6. Häll broccolin, qournbitarna, pastan och löken i en ugnsform. 7. Häll sedan ägg och cream freshen över. 8. Häll resten av osten högst upp som ett osttäcke.

Gillar