Recept: Vegetariska fiskpinnar

Allmänt, Recept

Denna rätt går självklart att göra med lax eller kyckling också men jag vill verkligen rekommendera och uppmana er till att testa med quorn även om ni inte är vegetarianer, det blev riktigt gott! I alla fall, någonting jag tycker kan vara lite svårt som vegetarian är att hitta en bra komplement till fisk. Exempelvis fiskpinnar är något jag älskade att äta förut men har inte riktigt förstått hur jag ska göra det vegetariskt. Sen när jag var inne på Mathildas blogg här om dagen så hittade jag detta recept som jag utgått från till stor del.

4 portioner: 8 tinade quornfiléer. Panering: Pankoströbröd, 3 ägg, mjöl 1 kg mjölig potatis Lite mjölk smör, sallt och peppar remouladsås

Gör såhär: - Sätt på vattnet till potatisen - Se till att ha tinat quornfiléerna så du enkelt kan dela dom i två. - Placera ut mjöl på en tallrik, pankoströbröd på en och vispade ägg på en tredje. - Doppa filéerna först i mjöl, sen i ägg, sen i ströbröd sen i ägg sen i ströbröd igen. - Stek sedan pinnarna i rapsolja för att få en fin och krispig yta - Låt potatisen koka tills den är ordentligt mjuk. Blanda sedan din potatismos efter egen smak och tycke. Förslagsvis med lite mjölk, salt, peppar och smör. - Servera med remouladsås och ärtor :)

Det blev RIKTIGT gott!

Gillar