Recept: Vegetariska pannbiffar med potatismos & brunsås

Allmänt, Recept, Tips

Okej jag mååååste be er att testa det här receptet, oavsett om ni är vegetarianer eller inte. För detta är verkligen något utav det godaste jag någonsin smakat. Att bli vegetarian var rätt enkelt när beslutet väl togs. Men något som jag saknat är nötfärs. I tacosen går det lätt att byta ut till quorn eller soyafärs men inte när det kommer till pannbiffarna och köttbullarna. Nu har jag ÄNTLIGEN hittat ett underbart substitut för nötfärsen. Anammas formbara färs. Jag har sett den florera på sociala medier men inte tagit tag i att testa själv.

Precis som det står på förpackningen så lät jag den tina i dryga 30 minuter innan jag började arbeta med färsen.

Pannbiffarna: 850 gr Formbar färs från Anamma 2,5 msk schalottenlökfond 2 rivna gula lökar 1 msk soya salt & peppar 1 dl ströbröd Smör att steka i
Såhär såg pannbiffarna ut efter att jag rört ihop ingredienserna och sedan format dom till biffar. Det var ännu enklare att forma denna vegofärs än vanligt nötfärs. Så nice! Gräddsåsen: Steksky från biffarna 5 dl mellangrädde 2 msk schalottenlökfond (OBS; råkade glömma byta ut texten från innan jag var veggo. Har lagt upp receptet tidigare så kopierade och klistrade in men glömde ändra detta haha!) 1 msk soya 3 tsk rödvinbärsgele Potatismos: 1 kg mjölig potatis (cirka 10 st) Mjölk & smör efter smak Salt Gör såhär: 1. Koka potatisen, skär gärna potatisen i lite mindre bitar så blir den klar snabbare. 2. Sätt på ugnen på 100 grader. 3. Blanda ihop alla ingredienser till biffarna i en bunke, gärna med händerna. 4. Stek biffarna. Du kommer inte få plats med alla i stekpannan samtidigt så låt dom som blir klara först ligga i ugnen så länge. 5. Häll i stekskyn från biffarna i kastrullen du ska göra såsen i, häll sedan i resten av ingredienserna. 6. Låt såsen sjuda i några minuter. 7. Mosa potatisen med exempelvis en elvisp/mizer, smaksätt med mjölk, smör och salt. 8. Servera med lingon!
Myyyycket sås!!!
LOOK AT THIS!!! Godaste vegetariska rätten jag någonsin ätit
Ni MÅSTE testa :) Bästa receptet att bjuda en skeptisk köttätare på!

Gillar