Recept: Vegobullar med zucchinisallad

Recept, Tips

Igår åt vi en himla god middag tillsammans efter kampsportsfysen (som för övrigt var svinkul!) som jag tänkte tipsa er om. Ibland känns det nästan lite "töntigt" att tipsa om recept som knappt är några recept utan halvt färdiga saker men om jag utgår från mig själv så är det mer inspirationen till vad man ska äta som är det viktiga och inte nyskapande, svåra recept. Hoppas ni känner likadant! I och med att denna "rätt" inte innehåller potatis eller pasta är det viktigt att man äter mycket bullar och mycket sallad så man blir ordentligt mätt!!

I zucchinisalladen hade vi grovriven zucchini, paprika, babyspenat, ruccola, tomater, olivolja, havssalt och lite balsamvinäger! Tanken var även att det skulle vara i avokado men den glömde vi helt bort. PS: kom ihåg att krama ur saften ur den rivna zucchinin ordentligt så det inte blir så slafsigt!

Vi åt soyabullar och grönsaksbullar från Hälsans kök som jag gillar väldigt mycket! Soyabullarna är verkligen riiiiktigt goda, även grönsaksbullarna. För er som nyligen blivit vegos och vill hitta något så likt köttbullar som möjligt kan jag verkligen rekommendera dessa soyabullar. Stek dom riktigt knapriga tillsammans med lite grillkrydda så blir det prima ballerina!

Till detta åt vi tomatsås! Låt den helst koka så länge som möjligt men det funkar även att bara äta direkt så fort den blivit varm som vi gjorde igår pga hunger. Tomtatsås är verkligen så underskattat tycker jag, älskar skiten. Jag är inte jättemycket för färdigköpt tomatsås men när jag gör den själv så ÄLSKAR jag den haha.

Ingredienser tomatsås: 2 burkar mutti krossade tomater 1 gul lök 3 små vitlöksklyftor 2 msk olivolja salt, peppar, oregano, basilika 05. msk strösocker

Gillar