Resultatet; Lägenheten i Spanien

Allmänt, Inredning, Resor

Heeej vänner! Hoppas att ni har haft en fin och härlig påsk. Nu är jag hemma i Sverige igen och sitter faktiskt i detta nu på ett tåg påväg till Nässjö. Men mer om det sen. Jag trodde ju att jag skulle kunna uppdatera er lite pö om pö angående renoveringen och inflytten men vi har typ inte haft en enda sekund över för att jobba. Lägenheten såg alltså HELT annorlunda ut förut, precis allt förutom dörrkarmarna och dörrarna inomhus är utbytt. När pappa och gänget kom ner till läggan dagen innan oss fanns alltså inte en enda möbel uppe så allt ni kommer se nu har vi fixat med under påskhelgen.

Först ut: Lilla balkongen som ni ser på bilden ovanför. Lägenheten har två våningar och man kommer in i den på den nedre, där ligger den här balkongen med utsikt mot havet. Dessa möbler tycker jag blev SÅÅÅ fina. Hade tittat på dom innan vi åkte ner och tyckte dom gjorde sig så bra där. Hela kitet är från Ikea.

Här kommer man in i lägenheten och då kommer man direkt in i vardagsrum/matsal/kök. Matbordet och stolarna köpte dom begagnat via någon Facebook-grupp så jag vet faktiskt inte vart det är ifrån ursprungligen men gissar på Ikea eller Jysk. Tycker att det är så fint att det är nytt blandat med gammalt. Spegeln och kistan som tv:n står på har funnits i lägenheten väldigt länge exempelvis.

Står man vid matbordet på förra bilden och kollar åt andra hållet så ser man köket som ser ut såhär. Vi velade lite fram och tillbaka angående om vi skulle köpa en köks-ö eller inte. Så glad över att det blev en, tycker det blev så mysigt med den.

En närmare bild på köket.

Här ser ni vardags"rummet" som alltså är precis bredvid köket mittemot matbordet. Borden är utbytta men jag hann inte fota nya bilder tyvärr. Soffan är hemifrån pappa och fåtöljerna är också tagna från Sverige.

På båda våningarna finns det två sovrum varav ett av dom är lite större. Här är det större på nedervåningen som jag tycker blev så himla mysigt. Vi kommer säkert piffa och fixa ännu mer när man är där senare i form av tavlor osv men såhär ser det ut nu i alla fall. Byrån är från Ikea men med utbytta knoppar.

Här ser ni vart vardagsrumsbordet hamnade tillslut, i det lilla sovrummet på nedervåningen. De små sovrummen har två enkelsängar som man kan välja om man vill ha isär eller ihop beroende på vem man ska sova med. Det här rummet är det rum som har minst nya saker i sig vilket jag tycker har sin charm. Allt behöver inte vara sprillans nytt hela tiden om man har saker som funkar. Sängarna är faktiskt från Alice och Pierres lägenhet då dom nyligen köpt nya. Perfekt ju!

Här ser ni badrummet på nedervåning och därmed har ni sett hela det planet!

Nu är vi uppe på andra våningen och här ser ni den våningens stora sovrum. SÅ mycket större än det andra sovrummet är det inte men lite, därmed är det en dubbelsäng här. Här ser ni förresten hur den vita byråns knoppar såg ut innan de byttes till läder där nere. Hur smidig är inte hängfunktionen i alla rummen förresten? Innan renoveringen så hade rummen inbyggda garderober men dom tog så mycket plats så man valde att ta bort dom. På den där hängare får man ändå plats med kanske 10 galgar och det räcker nog för de flesta.

Sen har vi det fjärde sovrummet som ser ut såhär. Det här rummet ska få upp något på väggarna ovanför sängarna men det hann vi inte med den här gången. Även här ser ni några återanvända söta små sängbord! Spegeln hittade vi på Aki och byrån är från Ikea.

Sist men inte minst; badrummet på andra våningen! Här finns det även en tvättmaskin vilket jag tror kommer vara väldigt skönt. Jag hade sett fram emot att visa er takterassen men tyvärr inträffade en "liten" olycka under påskhelgen. Det var typ det värsta regnovädret sen 1945, det regnade alltså 90 mm på 24 timmar. Helt sinnessjukt. Tyvärr resulterade det i att det regnade in, eller ja det berodde nog mer på att terassen inte var hel. Den var nämligen det enda dom valde att inte renovera vilket nu tyvärr måste ske efter att vi märkte läckaget.

Det har varit en intensiv men väldigt rolig helg med massor av fix och jag är sååå glad och tacksam över detta. Framförallt är jag glad för min pappa som drömt om detta i flera, flera år. Tänk; hit kommer jag kunna åka med mina barn i framtiden, så häftigt ju. Är verkligen så taggad på att bila ner till Torrevieja för att i samma veva se ännu mer av vackra Europa påvägen.

Har ni några frågor är det bara att lämna en kommentar så svarar jag så gott jag kan!

Gillar