Såhär redigerar jag mina bilder!

Allmänt, Frågor & Svar, Tips

Något jag får frågor om väldigt ofta är hur jag redigerar mina bilder. Det är ju inte bara bloggare som gillar att fina till sina bilder nu för tiden utan alla som använder Instagram, typ! Jag är absolut inget proffs men jag anstränger mig gärna lite för att mina bilder ska bli lite extra snygga. Inte för att visa upp en bättre fasad utan bara för att det är skönare för ögat, eller blir det där motsägelsefullt? Eller såhär, jag redigerar aldrig mina bilder så jag ser smalare ut eller liknande. Det jag gör är att leka lite med ljus och färg! här nedanför har ni några exempel! :)

Den här bilden har redan ett väldigt fint ljus från början i och med det svaga motljuset. Tycker dock efterbilden har lite mer djup och liv! :) Förebilden ser väldigt platt ut om man jämför med efterbilden enligt mig.

Här är en redigering som är väldigt enkelt och snabb. Här har jag bara ökat exponeringen, dvs gjort bilden ljusare!

Här är bilden ljusare, kallare och har mer kontrast!

Älskar verkligen den här redigeringen! Tycker det blev så himla fint när jag tog bort de gula tonerna från före-bilden.

Ofta när jag fotar mat gör jag bilden mycket kallare när jag redigerar, tycker ofta det ser bättre ut!

Alltså ser ni vilken skillnad?? Ser så mycket fräschare ut efter redigering!

Där har ni sex bilder där ni kan jämföra före & efter! Alla dessa bilder har jag tagit med min Nikon D610. Outfitbilderna är tagna med objektivet 85 mm 1.8 och de andra bilderna är tagna med detta objektiv som jag köpt rätt nyligen. Och redigera gör jag alltid i Lightroom. Började göra det i sommras och trivs så mycket bättre i Lightroom än i Photoshop. Tycker det är mycket enklare att jobba med färgerna där. Jag använder fortfarande Photoshop dagligen dock, varje gång jag ska göra collage eller skriva någonting i bilderna exempelvis. Och alla dessa bilder är redigerade på datorn, inte via Lightrooms app! :)

Gillar