Serier att se i vintermörkret!

Tips

SKAM - Jag förstår att vissa av er börjar bli galna på detta tjat om Skam men mina tips kommer ju utifrån vad jag själv kollar på och vad jag själv gillar så here it goes haha. Jag kan tänka mig att många av er inte orkat börja kolla på Skam ännu, kanske lite i ren protest mot all hype.. Anledningen till att jag elsker denna serien så syk mye (hehe) är för att den är så rå, så äkta. Visst, det är kul med One Tree Hill, OC, Gossip Girl osv men inget av det sker ju i det verkliga livet. I Skam känns allt så äkta, man känner verkligen igen sig i många av scenerna. Om ni undrar om jag har någon favoritkaraktär så är det Sana, Noora och Jonas! :) Har sett alla tre säsongerna nu, säsong 1 och 2 finns på SVT Play, säsong 3 hittar ni på NRK (Norges motsvarighet till SVT om jag tolkat allt rätt).

BONES - Jag har kollat på Bones rätt länge så blev väldigt glad när jag såg att dom släppt nya avsnitt på Nettan. Till skillnad från Skam så hänger avsnitten i Bones inte ihop allt för mycket, vilket kan vara skönt om man gillar att strökolla lite då och då utan att känna rädsla för att glömma bort något från de tidigare avsnitten. Serien handlar i alla fall om Dr Temperence Brennan och Agent Seeley Booth som tillsammans löser mordfall. Mycket bra serie om ni frågar mig, lagom läskig också! :)

THE KILLING - En serie som jag fastnade för riktigt snabbt var The Killing som Netflix tydligen skapat själva. Jag fick upp ögonen för den då jag såg att vår svenska Joel Kinnaman är en av huvudrollerna. Det finns hela fyra säsonger och alla är väldigt bra även om den första är min favorit. Också sådär lagom läskig. Jag gillar verkligen inte när det blir så läskigt att man har svårt att sova sen, spännande är lagom för mig. Första säsongen handlar i alla fall om ett fall, och det är om mordet på en ung kvinna vid namn Rosie Larsen.

GÅSMAMMAN - Jag brukar inte vara ett stort fan av svenska produktioner när det kommer till film eller serier men har faktiskt två svenska tips i detta inlägg. Det första tipset är Gåsmamman för er som inte sett den tidigare. Första säsongen beskrivs såhär: "Sonja Ek lever ett lyckligt och kärleksfyllt liv med sin man och sina tre barn i en förort utanför Stockholm. En dag förändras plötsligt allt och Sonja blir tvingad att passera gränsen till den kriminella världen för att kunna skydda sina barn."

SVARTSJÖN - Trots att denna serie är lite "övernaturlig" vilket jag vanligtvis inte gillar om det inte liknar Harry Potter eller Hunger Games så tycker jag att den var väldigt spännande. Dom gjorde verkligen avsnitten så att man bara längtade efter att se nästa. Serien beskrivs såhär: Det unga paret Hanne och Johan reser med en grupp vänner till en avlägsen, fjällanläggning för att undersöka om den kan rustas upp och öppnas igen. Redan första natten hör Hanne underliga ljud från källaren och gruppen fattar misstankar. Johan bestämmer sig för att öppna den tidigare nedlagda skidorten Svartsjön, som stängdes på grund av några mystiska dödsfall för 20 år sedan."

  • Postad i: Tips

Gillar