Sista tankarna från Sydafrika!

Jag får verkligen inte nog av att skriva om Sydafrika, det var en så himla mäktig upplevelse som jag kommer minnas och vara tacksam för resten av livet. I samarbete med Flygbussarna Door to Gate tänkte jag skriva ett avslutande inlägg för att sen börja skriva om USA-resan. Knyta ihop säcken lite! Jag åkte till Arlanda med Flygbussarnas tjänst Door to Gate som är en samåkningstjänst som hämtar upp dig utanför dörren och tar dig till Arlanda. Jag fick en upphämtningstid på 14.00-14.15 och chauffören och shuttle bussen dök upp 14.03, så jäkla bra!

Det känns bra både för plånboken och miljön att samåka, det är ändå en hel del personer som ska ta sig till bland annat Arlanda varje dag runt samma tid och varför inte då bara åka tillsammans? Jag har åkt lite olika vägar till Arlanda förut men kommer absolut fortsätta med Door to gate efter att jag fick testa det första gången nu för någon vecka sen :)

Inne i bilen fanns wifi och det bästa av allt: laddningsuttag. Jag hade bara 50% på mobilen när jag gick hemifrån så det passade perfekt att hinna ladda påväg ut mot Arlanda och den långa flygningen :)

Det var så enormt givande att vara på en resa där man fick träffa människor, lära känna nya människor och framförallt; se en så annorlunda miljö från vad jag tidigare sett. Det är absolut väldigt bekvämt och härligt på många sätt att resa till playan i södra Europa men den här resan fick mig verkligen att tänka lite. Det finns så många ställen i världen jag aldrig sett, så många kulturer jag aldrig integrerat med, så många miljöer jag aldrig befunnit mig i.

Det absolut roligaste måste jag säga var att se de vilda djuren. Vi var ute på safari flera gånger och det kändes verkligen MÄKTIGT. Det som kändes sjukt var att det jag upplevde nästan kändes overkligt, trots att det vi upplevde var det mest naturliga och det mest verkliga vi har. Moder natur! Att se djuren i sitt naturliga läge; ute i det vilda, gjorde att jag bestämde mig för en sak. Eller såhär; jag har numera ett stort mål. När jag får barn kommer jag göra allt för att kunna visa dom alla dessa exotiska djur men bara där dom verkligen hör hemma. Inga djurparker, inga cirkusar osv. Att se djur som elefant, zebra, giraff osv är ingen mänsklig rättighet, det är inget barn "borde få" se och därmed besöka en djurpark. Självklart förstår jag att det inte är en självklarhet att åka till andra sidan jordklotet för att uppleva allt på plats, men nu känner jag verkligen att det är ett mål jag gärna vill uppnå. Den här upplevelsen vill jag dela med mina framtida barn och förhoppningsvis få dom att tänka kring etik och moral när det kommer till djuren.

När jag satt på planet hem så kände jag mig verkligen så fylld av intryck. Och så tycker jag att det ska vara efter att man varit på utomlandssemester. Kan man, så tycker jag att man ska ta varje möjlighet att göra något nytt, se något nytt. Jag kände mig väldigt tacksam för upplevelsen.

Sen när jag kom hem igen hade jag så himla mycket att berätta för min familj, kärlek och vänner. Jag rekommenderar alla jag känner att våga åka långt bort, våga se miljöer du är främling till. Och om ni vill boka en enkelt transfer påväg till starten av er flygresa så bokas den enkelt via iOS- och Android-appen eller www.doortogate.se. Grundpris för en passagerare från Stockholms innerstad är 289 kr, medföljande resenär 65 kr. Det får plats upp till 9 personer i varje buss. Glöm inte att ni kan boka Door to Gate på hemresan också!

Nu ska jag och Mathilda ut första heldagen i San Fransisco!! Tagga :D

Gillar