SKIDKLÄDER - Lyx VS Budget

Allmänt, Tips
INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR & ÄR SKRIVET AV LIV HEDMAN
Hej alla fina! Liv här igen, Andrea's assistent. Snart är sportlovet här och för vissa har det redan börjat! Så härligt! Idag tänkte jag gästblogga med fokus på skidsemestrar. Ni kommer få ta del av olika typer av skidutrustning och även mina allmänna tips att tänka på inför resan. Jag älskar att åka skidor! Att åka ner för en ny plogad backe, men solen skinnades i ansiktet och den kalla luften som möter ditt ansikte, det finns inget som kan slå det. Det är en frihetskänsla som är svår att beskriva. Jag blir lugn och det känns som om jag svävar på moln. Wow… får rysningar bara jag skriver om det haha. Jag vill inte påstå att jag är en rutinerad skidåkare och jag är definitivt inte en av dem som kommer i en rasande fart ner för backen, men för mig spelar det ingen roll. Jag älskar bara känslan av att få att klicka i pjäxan i skidan och glida ner i mitt tempo, men ja.. såklart att jag gillar när det går fort. . Så, jag hade tänkt att dela med mig av några tips när det gäller skidkläder och utrustning. Här nedanför ser ni två collage, ett budget och ett lyx.
1an // 2an // 3an // 4an // 5an // 6an // 7an // 8an // 9an Skidkläder behöver inte kosta en förmögenhet, utan idag kan man verkligen hitta bra kvalité till ett rimligt pris. Everest som säljs på Stadium är ett praktexempel på det, dem har verkligen utvecklats genom åren och har idag grymma produkter till överkomligt pris.
1an // 2an // 3an // 4an // 5an // 6an // 7an // 8an // 9an

För att prata om några personliga favoriter, jag är besatt i Kari Traas underställ och Peak Performance skidställ.

Kari Traa är ett grymt märke och är grundat av en norsk tjej, dem gör färgglada underställ med bra kvalité. Mina favoriter är deras ullundertsäll, så att med säkerhet håller sig varm hela dagen i backen. För något år sedan fick ett Peak Performance skidställ av mina föräldrar, en av dem bästa presenterna jag har fått. Jag minns hur jag nästan ville sova i det. Peak Performance är ett svenskgrundat märke, som säkert många har hört talats om. Dem har en något högre prisklass, men också väldigt bra kvalité. Så om man tar hand om sina skidkläder, så lovar jag dig att du kommer kunna ha dem i många år framåt. Det blir en investering helt enkelt.

Så vilken typ av jacka ska man ha? Det är alltid den stora frågan, tycker jag i alla fall. Jag har nog testat allt. Dunjacka, väst med tjocktröja, skaljacka… you name it. Min jacka som jag har idag är en skaljacka och det är de bästa tycker jag. Det är enkelt, lätt och du kan lätt ta av dig om du känner dig varm eller ta du kan bygga på dina lager med mer kläder om du fryser. Jag har testat att åka i dunjacka, men personligen tycker jag att det är klumpigt och man blir alldeles för varm oftast. Så mitt tips, sätt på dig några extra tröjor och satsa på en vindtät skaljacka.

Så till något av det viktigaste, säkerheten. Hjälm, hjälm och åter igen hjälm. Skippa trenden med att det är coolt och snyggt med att åka i mössa och solglasögon. NEJ. Det är inte snyggt och coolt, det är livsfarligt och du riskerar ditt liv. Oavsett hur rutinerad skidåkare du är. Om du åker skidor ofta, köp dig själv en hjälm. Som passar din huvudform och som du känner dig bekväm i. Ett förslag på en billig hjälp är den som jag visar i budget-collaget. Kommer från Everest och är snygg. Åker du skidor mer sällan och känner att det inte är nödvändigt att lägga pengar på en hjälp, visst. Jag förstår dig. Isåfall kan du enkelt hyra en hjälm, i vilken skidshop som helst. Men i många fall, är dem inte jättefräscha och är oftast välanvända. Så mitt tips är att du hittar en billig hjälm begagnad eller kanske lånar av en vän. Skönt, då har vi gjort det klart för oss.

Jag känner att jag kan sitta hur länge som helst och skriva om skidåkning, det finns så mycket att tipsa om och att tänka på. Men nu har ni iallafall fått ta del av några små tips och mina erfarenheter, men främst har ni förhoppningsvis blivit inspirerade. Säkert mycket av detta som var en självklart för en del, men alltid kul att dela med sig. Om ni har frågor eller funderingar så är det bara att kommentera nedanför, så ska jag försöka besvara era frågor så fort som det går.

Kram så länge, så hörs vi säkert snart igen.

PUSS

Gillar