Skola, jobb & framtid

Allmänt, Texter

Om fyra veckor ungefär har jag min sista tenta i Media och kommunikationsvetenskap 1 på Stockholms Universitet och det ser jag fram emot, då är det äntligen över liksom. Skolan stressar mig väldigt mycket just nu då jag känner att det går ut över mitt jobb med bloggen, youtube osv. Jag känner ju att jag sedan skolan började i Januari har hållit en helt annat nivå (en sämre nivå) på jobbfronten. Det känns jobbigt att det inte bara är en känsla utan att det är fakta och att ni håller med och är besvikna över det. Jag förstår det, jag har verkligen uppdaterat mycket och bra tidigare och att nu komma in allt oftare och inte hitta nya inlägg eller endast hitta enklare collage eller liknande, det är inte kul. Även om jag driver den här bloggen som en del av mitt jobb så är ju även jag en bloggläsare som känner liknande när jag följer andra.

Jag känner mig lite kluven kring hur jag ska göra i höst. Jag har ju sökt Journalistprogrammet, MKV 2 samt ytterligare ett program inom digitala medier. Jag har känt att jag får allt att funka med skolan men har kanske inte riktigt reflekterat över hur bra det verkligen funkar med jobbet när jag går i skolan. Det jag känner mig kluven inför är att jag blir omotiverad till att plugga när det går ut över mitt jobb. För jag vet inte ens varför jag pluggar det jag gör, är det ens något jag kommer ha användning av i framtiden? Samtidigt; det är ju självklart alltid bra att plugga oavsett vad man studerar. Skolan får mig att känna personlig utveckling, jag känner att jag är påväg någonstans även om jag inte har någon aning om vart.

Är det så smart att plugga för sakens skull? Jag vet inte. Som sagt, jag känner att jag utvecklas men samtidigt känner jag stress över att inte göra något helhjärtat utan gå lite halvhjärtat in i både jobb och skola. För första gången på ganska länge funderar jag över; vart vill jag i livet egentligen? Vad ser jag mig själv jobba med i framtiden? Borde jag fortsätta att fokusera på mina sociala medier eller är det dags att låta annat ta plats i mitt liv och utvecklas på annat plan? Det är många frågor som cirkulerar i mitt huvud just nu.

Jag undrar hur jag ska göra alla nöjda, inklusive mig själv. Det är så tråkigt att höra att ni är besvikna, men tro mig jag förstår er och jag uppskattar verkligen konstruktiv kritik. Några av er har nämnt att ni tycker att bloggen inte är lika personlig längre. Till viss del förstår jag vad ni menar men jag skulle veeeerkligen uppskatta om ni kunde ta er tiden och beskriva lite mer ingående vad det är för typ av inlägg ni gillar, vilka ni inte gillar osv. Menar ni personligt som i "här är min ofiltrerade dag" eller personligt som i djupare texter som dessa? Jag känner att det är svårt för mig att få ihop allt just nu. Det har varit väldigt mycket med arbete i bostadsrättsföreningen, detta jobb, inför deklarationen och inte minst: skolan.

Gillar