Soffjakten fortsätter..

Allmänt, Inredning
INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Hej på er! Som ingen kan ha missat så är vi på jakt efter en ny soffa och detta har visat sig vara betydligt svårare än vad jag först trodde.. I dagsläget har vi en soffa jag fick av min mamma när jag flyttade in i lägenheten då dom ändå skulle göra sig av med den. Den är tyvärr inte så mysvänlig, den har ett väldigt grunt sittdjup och det vi söker nu är en betydligt djupare soffa där man kan skeda utan problem och bara helt enkelt få gott med plats för rumpen och benen :) De flesta sofforna jag hittat är inte i närheten av lika djupa som jag vill att dom ska vara. Jag vill att sittdjupet är någonstans mellan 80-100 cm (ja själva sittdjupet, inte djupet på hela soffan) och detta har visat sig vara rätt problematiskt... Här nedanför hittar ni i alla fall fyra soffor som är aktuella just nu..

Ikea har en vääääldigt djup soffa och det är denna (bland annat). Anledningen till att jag inte kikat på denna tidigare är att vi helst inte vill ha sammet. Det är jättemysigt och fint men är det verkligen så praktiskt? Hur bra håller sig sammet i flera år framöver? Och hur blir det om man tänker skaffa djur inom några år med hår osv? Fan skulle så gärna vilja att dom gjorde den här soffan i något annat tyg.. Men denna står ändå högt upp på listan i och med det generösa djupet och att den finns till ett bra pris.

Sen har vi också varit och kollat på Valen XL från Sweef men den känns lite dyr. Vi har sagt att vi helst inte stiger över 15 000 kr och i dom tygen som är aktuella i denna modell så landar vi på närmare 20 000. Hmm..

Jag blev tipsad om denna av en följare och den känns jätteaktuell men hittills har jag bara hittat den i sammet, därmed går samma funderingar som kring Ikea-soffan. Hur bra håller det sig? Annars verkar den här soffan som en riktig dröm! Den funkar också enligt vår budget.
Sen har jag kikat lite på den här soffan som ni kan hitta HÄR. Den är dock också liiiite för dyr för oss.. Tänker att den här borde vara ganska enkel att tvätta osv? Har någon av er erfarenhet?

 

Har ni något tips på djupa soffor som inte kostar speciellt mycket mer än 15 000 kr? Vill gärna att den ska vara 3-4 sitsig och finnas i någon grå-beige-liknande färg. Ni brukar alltid komma med så bra tips så tänkte att jag lika gärna kunde fråga er i den här soffdjungeln haha. Kram!

Gillar