STOCKHOLM LOCKDOWN?

Allmänt

Jag är nog inte den enda som känner att läget kring Corona verkligen blir allvarligare och allvarligare. Igår hade jag egentligen ett möte inbokat men hela Acast-kontoret är nedstängt i två veckor. Det känns både bra och jobbigt. Bra ur det logiska och resonliga perspektivet, jobbigt ur det känslomässiga. Jag stannar liksom upp ibland och tänker "jag kan inte fatta att vi upplever det här just nu". Igår gick även SATS som jag gymmar på ut med att dom stänger alla gym i två veckor framöver, vilket jag tycker är superbra. Om smittan nu gått över i samhällssmitta så bör man begränsa alla "onödiga" folksamlingar så gott det går.

Under de senaste dagarna har jag fått massor med mejl och samtal om saker som ställs in och precis som jag nämnde känns det bra och jobbigt samtidigt. Igår var jag och Gustav hemma exakt hela dagen förutom när vi var och handlade och det var... nästan skrämmande. Vi åkte till en Ica i närheten av där vi bor halv tre på eftermiddagen och det var långa köer till varje kassa. Hyllorna ekade tomt av diverse konserver osv. Visst att det är bra att folk är lite förberedda på att man kanske inte kommer kunna handla på en vecka men det gör också ont i mig att tänka på att vissa har råd att köpa upp en hel hylla medan vissa familjer knappt har råd med det vanliga utbudet hemma i skafferiet.

Igår var jag inte så sugen på att blogga. Känns konstigt att bara skriva om Corona samtidigt som det känns konstigt att "låtsas som ingenting". Jag skulle ändå vilja påstå att man känner av en viss stämning här i Stockholm, kontor håller stängt, gym stänger, nattklubbar stänger. Som att Stockholm är under lockdown liksom. Om antalet bekräftade smittade ökar i samma takt som det gjort hoppas jag att man stänger ner fler arbetsplatser och skolor i den mån det går.


Ikväll var ju tanken att vi skulle ut och partaja lite men tror det kommer bli så att vi stannar hemma. Tycker det är svårt att förhålla sig till Folkhälsomyndighetens riktlinjer om folksamlingar över 500 personer. Skolor är över 500, vissa arbetsplatser lika så. Varför är 400 okej? Jag menar verkligen inte att ifrågasätta beslutet utan funderar mest kring hur jag själv resonerar utifrån detta beslut. Som sagt så är ju mitt gym stängt så jag kommer inte träna på något gym över huvud taget de närmsta två veckorna tror jag. Skämtade igår och sa att det som krävs för att Andrea Hedenstedt ska ta sig ut i löparspåret var en pandemi :)... Sorgligt men sant. Röra på mig BEHÖVER jag i alla fall. Jag blir knäpp i skallen om jag inte gör av med energi och får endorfiner.

Hoppas ni får en trevlig helg. Vad har ni för tankar kring gym som stänger ner? Tycker ni skolorna också borde stänga eller tycker ni att det är överdrivet?

Gillar