Stockholms bästa caféer - att jobba och plugga ifrån

Allmänt
Bästa ni! Det finns en hel del av er som pluggar och jobbar remote i Stockholm och därmed är på jakt efter ställen att sitta på. Jag jobbar en hel del hemifrån men gillar också att sitta på olika caféer osv, jag har faktiskt hunnit testa en hel del olika och har därför skaffat mig favoritställen som jag nu tänkte tipsa er om. Inte bara är detta en guide för vart man kan plugga och jobba, alla dessa ställen har såklart även väldigt gott fika. Värt att nämna är att det är att rekommendera att undvika dessa ställen under lunchrush och helger om man vill kunna koncentrera sig i lite lugn och ro hehe.
Café Pascal - Skånegatan 76
Södermalm är den stadsdel jag bor allra närmast. Trots att det är gångavstånd hemifrån mig så brukar jag faktiskt inte jobba här jätteofta. Det beror på att jag ofta har ärenden inne i City/Östermalm och då jobbar där i samband med det. Men, jag har flera favoritställen på söder och ett av dom är Pascal som relativt nyligen öppnat på Skånegatan nära Nytorget. Det är ljust, fräscht och det finns godsaker i mängder. Det enda negativa är att alla sittplatser är rätt hårda, inga mjuka fåtöljer här inte.
Mahalo - Hornsgatan 61
Jag tycker att Mahalo vid Zinkensdamm är ett väldigt mysigt ställe. Dom har som ett litet loft där det ofta är väldigt lugnt om man vill sitta lite avskiljt. Allt på Mahalo är veganskt och SUPERGOTT.
Löfbergs Lila - Kungsgatan 3
Nästa stadsdel blir Norrmalm även känt som City, här har jag två favoritställen och det första jag tänker tipsa er om är Löfbergs Lila. Ett väldigt trevligt café som inte är allt för överbefolkat trots sin centrala location. Här finns sköna soffor och fåtöljer att sitta i, perfekt om man tänkt sitta i några timmar.
Johan & Nyström - Norrlandsgatan 20
Här är en ny favorit hos mig! Johan & Nyström finns ju lite överallt men just denna på Norrlandsgatan har jag fastnat lite extra för. Den ligger bara ett stenkast från Löfbergs Lila så läget är sjukt centralt. Här finns många och bekväma sittplatser. En sak jag verkligen gillar med detta ställe är att det finns ett ljus-rum där man får dagsljus.
Grain Cafe - Hantverkagatan 32
Kungsholmen är nog den stadsdel där jag mest sällan brukar hänga för att jobba eller plugga men ett ställe kan jag verkligen rekommendera och det är Grain Cafe på Hantverkagatan. Dom har sååå mycket goda, hemgjorda grejer och det är alltid rätt lugnt där. Närmaste tunnelbana är Rådhuset.

Cafe Saturnus - Eriksbergsgatan 6
Det jag gillar med Café Saturnus förutom de fantastiska ätbara sakerna de erbjuder är inredningen och atmosfären, känns nästan som att man är i Paris. Här kan det bli rätt mycket folk men prickar man en bra dag så älskar jag att sitta här.

Fabrique - Humlegårdsgatan 9
Det finns ju massor med Fabrique men den på Humlegårdsgatan har jag verkligen fastnat för.

Scandic Anglais - Humlegårdsgatan 23
Detta är verkligen ett favoritställe för mig! I loungen på detta Scandichotell är det många som sitter och jobbar eller pluggar. I och med att de flesta är där med samma agenda så håller sig ljudnivån rätt låg så man kan koncentrera sig ordentligt.
Bröd & Salt - St. Eriksplan 6b
Av alla olika ställen så skulle jag nog vilja tipsa om Bröd och Salt på St Eriksplan allra mest! Det är stort, luftigt, gott och de finns massor med sköna sittplatser. Precis som på de flesta ställen så blir det väldigt mycket folk runt lunch men annars är det verkligen toppen!
Kaffeverket - Sankt Eriksgatan 88
Kaffeverket tycker jag är så mysigt! Det finns som tre olika rum man kan sitta i varav de två mindre passar perfekt om man vill jobba eller plugga då ljudnivån är lite lägre där än i det stora rummet där man beställer.
Mahalo - Odengatan 26
Mahalo finns även vid Odenplan, detta är lite större och ljusare än vid Zinken. Mycket folk men om det inte stör allt för mycket så är det riktigt nice.
Stockholm Stadsbibliotek - Sveavägen 73
Inget cafe men absolut värt att nämna ändå, speciellt för er som pluggar. När jag pluggade på universitetet så satt jag flera gånger på Stadsbiblioteket. Det som är så nice med att sitta i ett bibliotek är att alla verkligen är där för att fokusera och plugga, man kommer in i ett plugg-mode helt enkelt.
Såja! Det var några av mina tips, om ni har några egna tips får ni gärna fylla på med dom i kommentarsfältet. Behöver inte gälla Stockholm såklart. Kram på er <3

Gillar