Svar på frågestund - Del 2

Vad heter din kamera setup? Svar: Jag förstår inte riktigt vad du menar med setup men jag tänker att du kanske antingen menar inställningar eller vad jag har för kamera och objektiv så jag tänker att jag kan svara på båda! Jag brukar fota i inställning A och ställe in ISO och bländare själv. Min kamera heter Nikon D610 och jag använder objektiven 35 mm 1,8, 85 mm 1,8 och mitt nya vidvinkelobjektiv 16-28 2,4!

Har du planer på att börja plugga vidare på universitet osv? Svar: Jag skulle väl inte kalla det för en plan på att börja plugga då jag inte har någon plan på när, hur, vad eller var. Dock vet jag att jag gärna vill det i framtiden, även om jag som sagt inte vet vad haha! :) Jag tycker det är roligt att lära mig saker, den som har kunskap har även makt!

Vad är din dröm i livet som du verkligen vill uppnå? Svar: Hmm vad svårt.. Ett av mina största problem just nu är att jag inte riktigt vad vad jag vill med livet. Jag blir liksom stressad av det. En dröm för mig är dock att skapa min egna familj, jag är väldigt familjekär och kan knappt bärga mig tills den dagen jag har egna barn, barnbarn osv!

Har du nått/några karriärsmål? Svar: JA! Och då är det inom den "karriär" jag har nu. Jag har ekonomiska mål, och då handlar det om sparande. Att spara X antal tusen innan nyår till exempel. Sen längtar jag tills jag sparat ihop min första miljon osv. Sen skulle jag vilja nå lite nya siffror med podden!

Jag har tänkt på att man har sätt din pappa mycket på ex youtube men jag tror inte vi har sett din mamma (?) jag undrar bara om det bara råkat bli så eller om det är medvetet? ? Svar: Anledningen till det är att jag bor hos min pappa på heltid och att jag endast träffar min mamma någon gång i veckan. Så det är inget medvetet utan det bara blir så! Kram

Hur mycket tjänar du ungefär varje månad? Tycker det är väl spännande och veta för alla yrken är så olika, men förstår om du inte vill prata pengar som många inte vill. Svar: Jag har egentligen inga problem med att prata om pengar. Jag har gjort det sen jag var liten och har en väldigt avslappnad inställning till det. Problemet är bara att oavsett om jag tjänar mycket eller lite pengar så är det många som irriterar sig. Så fort jag nämner något om min ekonomi får jag ofta hatkommentarer, otrevliga mejl osv. Jag är inte rik men jag tycker att jag tjänar bra för att vara 20 år gammal. Jag tjänar tillräckligt bra för att kunna flytta hemifrån, försörja mig själv, fortfarande kunna spara en del och unna mig saker. Hoppas det svaret inte blir allt för trist men som sagt, tycker det är så jobbigt men "hatet" man får..

Varför tror du att din blogg har blivit så pass stor som den är? Hur har folk hittat hit? Svar: Om jag bara visste det haha.. Nej men jag tror och hoppas att det har att göra med min personlighet. Jag är ingen modeguru eller poet. Jag tar inte perfekta bilder eller har någon annan supertalang. Så det enda vettiga i mina ögon är att ni verkar tycka jag är en skön prick. Jag får uppfattningen om att ni lite ser mig som en kompis, en kompis som ibland kommer med roliga och bra tips eller ibland som behöver stöd. Jag själv är rätt trött på att läsa "perfekta" och ytliga bloggar i den formen att man aldrig får en personlig anknytningen. Absolut, jag skriver om saker som kan uppfattas som ytliga men jag försöker alltid lägga en personlig touch på det. Haha det kanske inte alls stämmer men jag tror det i alla fall! Hur ni alla har hittat hit är för mig ett mysterium..

Finns de något som du längtar efter just nu tex något du ska göra? Och vad tror du kommer va ditt nästa stora köp?❤️ Svar: Ja och dom två frågorna hänger faktiskt ihop. Jag längtar väldigt mycket efter att köpa min egna lägenhet och jag hoppas att det kommer vara mitt nästa stora köp. Jag har dock haft en del stora köp den senaste tiden (inte lika stor som lägenhet men men), dator, objektiv osv. Så förutom lägenhet så har jag nog inga stora köp inplanerade!

Hur ofta äter du godis och andra sötsaker? Svar: Jag gör det när jag känner för det, ibland varje dag och ibland mer sällan. Nu efter sommaren försöker jag dock avvänja mitt cola och socker-beroende. Det är liksom inte bra för kroppen att vara beroende av något, framförallt inte socker.. Så nu försöker jag hålla mig till endast helgerna!

Hur ser en vanlig matdag ut för dig? Svar: Jag äter frukost som ofta är gröt, smoothie eller turkisk yoghurt, till det dricker jag kaffe. Till lunch äter jag ofta ute då jag oftast har något möte eller liknande inplanerat i stan. Det blir ofta en pasta, husmanskost eller sallad. Till middag äter jag det som serveras hemma, dock är jag ofta med och planerar och lagar och då blir det kanske lasagne, kycklingpasta eller liknande. Sen äter jag även mellis om jag är hugnrig och det kan vara något frukostliknande, en frukt eller något annat.

Har du läst engelska 7 och isåfall var den svår eller rolig? hur var den? Svar: Ja det gjorde jag! Det var ett självklart val för mig då den är extra meriterande, den höjer ditt meritvärde. Rolig vet jag inte men jag tycker inte alls den var lika svår som lärarna fick den att verka som. Vi fick liksom höra att vi inte borde välja den om vi inte kände oss riiiktigt säkra på vår engelska förmåga och bla bla bla. Tyckte den var lika lätt/svår som engelska 6!

Hej! När ni alla bloggare åker på resor tillsammans, är det i jobbsyfte eller åker ni bara som kompisar? Tänker om det är i samarbete med företag eller om ni bara åker för att det är kul! ? Svar: Det är ju olika, men om du syftar på resan till Barcelona så var det endast semester. Annars märker jag alltid ut om det är ett samarbete! KRAM!

Har du och Anton funderat på att flytta ihop nån gång snart? Svar: Det lär vi göra så fort som möjligt när jag köpt lägenhet! :D

Är du feminist? Svar: SJÄLVKLART!

Vad hade du velat jobba med om du inte jobbat med sociala medier & bloggen? Svar: Det här är så svårt i och med att jag aldrig (ännu) behövt tänka den tanken på riktigt. Men jag tycker att det är väldigt intressant med sociala medier och marknadsföring så kanske inom samma bransch men inte som social medie profil. Alla företag nu för tiden jobbar ju med det på ett eller annat sätt liksom! :)

Varför började du inte jobba på mcdonalds när du fick jobb där? Svar: För att det här var precis när jag fick en fast lön på bloggen och även om den var rätt låg så klarade jag mig på den medans jag gick i skolan. Och med "klarade mig" menar jag typ kunna göra saker man kan göra med pengar från ett extrajobb. Fika med kompisar, shoppa lite osv. Sen var jag även rätt stressad i skolan och då kände jag att det var onödigt när jag ändå fick in pengar på annat sätt!

Hur hög meritvärde hade du när du lämnade 9:an? Svar: Jag kan minnas fel nu men jag tror att jag hade 265 poäng, värt att nämna är ju dock att man räknade lite annorlunda då.

Kan du inte göra fler julvloggar i år? Typ där du julbakar/slår in paket/handlar julklappar/klär granen osv med kanske Nora/Mathilda/Anton? Svar: OMG bästa idéen! Ska verkligen försöka få till det. Gud vad mysigt!

Vill gärna välja Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi, men är lite kluven när det gäller matten då det inte är min starkaste sida om man säger så… Var matten så svår som det sägs? Svar: Egentligen är jag den sämsta personen att fråga då jag personligen suger på matte och är väldigt ointresserad av det. Matten är inte så svår i ettan och tvåan men i trean gav jag upp hehe.

Hur peppar du dig själv? Svar: När jag känner mig deppig och nere försöker jag alltid tänka på allt jag har att vara tacksam för. Jag brukar även ringa typ Anton för att jag vet att han lätt kan prata mig till rätta eller hur man ska beskriva det. Jag blir dock sällan nervös osv inför saker jag ska göra så då behöver jag sällan peppa mig själv..

Betalar du något för att bo hemma? Eller har ni andra ”krav” (förstå mig rätt!) som ska göras som kompenserar, tex tanka bilen någon gång, storhandla någon gång, hushållssysslor etc? Svar: Ja det gör jag! Varje månad när jag får lön swishar jag pengar till min pappa för hyra och mat. Så varje månad betalar jag en viss summa och för det ingår rum och mat typ. Sen handlar jag självklart för egna pengar ibland, tankar hans bil om jag kört den mycket osv! Hushållssysslor som städning osv hjälper vi alla till med.

Hur gör du för att bli av med idetorkan? Alltså när du inte vet vad du ska skriva om.? Svar: Kör en frågestund ;) Haha nej men jag försöker att inte få panik och börjar läsa andra bloggar för att få inspiration. Eller så bläddrar jag bak i mitt egna arkiv och ser om det finns något jag gjorde för länge sen man kan göra en ny verision av.

Vad tycker dina föräldrar om ditt jobb? Har de någon gång tyckt att det inte är ett ”riktigt” jobb eller har de alltid stöttat dig? ? Kram Svar: Dom har alltid stöttat mig, dock trodde dom nog inte att jag skulle kunna ha det som mitt enda jobb när jag började med det här. Men det trodde inte jag heller haha! :)

Vad redigerar du dina bilder i för program? Svar: Jag har alltid redigerat i Photoshop men nu senaste veckan har jag börjat redigera i Lightroom istället. Rekommenderar båda två! :)

Gillar