Svar på frågestund del 2

Allmänt

Skulle vara intressant o veta hur du ställer dig till debatten kring hur influensers skriver kring mat. Tycker du det är nödvändigt att skriva att man hoppar över kaloririk mat för att kunna se bra ut när man har en ung publik som påverkas? Kram! Svar: Jag tycker oavsett att man som influencer eller inte ska vara finkänslig när det kommer till att prata om mat och träning, speciellt med unga kvinnor. Det är ingen nyhet att ätstörningar klättrar ner i åldrarna, att vi alla är smått ätstörda och har sjuka förhållningssätt till våra kroppar. Vi alla påverkas av ideal, oavsett om man är en offentlig person eller inte och det kan vara svårt ibland att förstå det. Sen har man ju ett större ansvar desto fler personer som läser eller hör det man säger. Men jag tycker som sagt att man har ett ansvar oavsett om man sitter med tre kompisar på en middag, att inte sprida vidare vissa av sina egna tankar om mat och träning. Kram!

Vad tycker du om H&Ms miss?? (Den söta killen med den fula tröjan) Svar: Jag är verkligen förbluffad om jag ska vara ärlig. Jag förstår inte hur inte en enda person kan ha satt stopp för det? Inte fotografen? Styleisten? Bildredigeraren? Någon chef? Jag förstår ju att dessa personer litar på högre chefer och bara gör som dom blir tillsagda men REALLY?? Jag förstår inte hur det där kunde hända, så sjukt bara.

Om du är på en dyr resturang och du orkar inte äta upp din mat så du slänger ganska mycket, men då säger någon tänk på barnen som inte har någon mat!! Vad tänker du då? Alltså väljer du typ att äta upp maten eller är det något du väljer att diskutera med den personen? Svar: Hmm.. Jag brukar faktiskt säga till restaurangen ibland om dom serverar alldeles för mycket mat. Ofta blir man serverad så mycket mat att matsvinn är oundvikligt. Om någon skulle dra kortet "tänk på svältande barn" skulle jag bara säga att jag tycker att det är irrelevant i diskussionen. Det handlar ju inte om att kasta mat till höger och vänster, det handlar om att bli serverad för mycket mat. Sen försöker jag alltid äta upp sånt jag lagt på själv och ber rätt ofta om att få ta med mig maten hem om jag inte äter upp på restaurangen! Ekonomiskt och mer miljövänligt än att kasta mat.

Hej! Jag undrar vad du har för syn på kk:förhållanden? Jag har varit i ett förhållande sedan jag var 14 och nu är jag 21, det tog nyligen slut för 10 månader sedan. Nu har jag en kk och jag känner att jag börjar få känslor för honom och jag vet inte om om jag vågar berättar om mina känslor för honom. Svar: Hmm.. Jag tycker absolut att man kan ha en relation med någon som enbart handlar om sex, sexlust är ju helt naturligt och det underlättar ju att ha någon att dela den lusten med. MEN, efter egna erfarenheter (från vänner) så slutar det oftast med att någon blir sårad. En får ofta känslor och den andra inte.. Jag tycker absolut att du ska berätta om dina känslor för honom, det värsta som kan hända är att han dumpar dig men då känner jag såhär; bättre nu än senare. Dina känslor för honom lär ju bara växa, och om han känner samma så är det också bara bra om du får reda på det så fort som möjligt! Kram och lycka till <3

Om du skulle kasta alla dina kläder förutom en komplett outfit i din garderob, vad hade du valt för outfit då? Svar: Black on black på något sätt i alla fall.. Svarta jeans och en svart stickad tröja funkar verkligen i många sammanhang tillsammans med ett par medelhöga klackskor och min fodrade biker-jacka.

Vad jobbar dina föräldrar med? Svar: Mamma jobbar på bank med försäkringar och pappa är ekonomichef på ett konsultföretag som jobbar med IT!

Vad har du för preventivmedel nu? Använder nu natural cycles och hur fungerar det för dig isf? Svar: Jag har använt NC i några månader nu men jag är för slarvig för att det ska funka bra.. Jag sover lite oregelbundet (går upp så olika tider), glömmer ta temp osv. Jag tycker om själva appen väldigt mycket för att följa min mens, ägglossning osv men som preventivmedel funkar det inte för mig. Jag har faktiskt bokat tid för insättning av en... Berättar mer i ett eget inlägg!! :) Alltså har jag inget preventivmedel nu.

Hur tänker du kring miljön och influencers miljöpåverkan med mycket flyg och resor? Är det något du tänker på? Svar: Jag tänker såhär; det är skitdåligt att bidra till miljöförstöring. Sen tycker jag dock att det är lite underligt att lacka bäver på att en influencer flugit 10 gånger på ett år när det är många som också flyger i jobb Sthlm-Gbg (där man kan åka tåg) varje helg typ. Missförstå mig inte nu, jag tycker att alla ska ta mer ansvar men tycker ofta det kan bli lite löjligt att kritisera just bloggare osv för att dom skriver om det när dom knappast är värst. Jag vet att åka kommunalt och cykla inte ersätter mina flygresor förra året men jag tänker som så att man gör det man kan, vill och orkar. Jag avundas dom som verkligen kämpar för miljön och är tillräckligt medvetna för att skippa solsemestern. Jag antar att jag är för egoistisk för att göra det.. Men som sagt så försöker jag äta mindre kött i år mycket ur ett miljöperspektiv. Man kan inte göra allt men alla SKA absolut göra något, så resonerar jag :)

Hej! Tack för världens bästa blogg och även världens bästa podd. Jag och min kille har varit ihop i över ett år och vi älskar varandra extremt mycket. Jag har ingenting att vara svartsjuk över, han är inte direkt hemlighetsfull av sig och döljer ingenting för mig. Trots detta så blir jag lite småsur om vi exempelvis är ute och han kollar någon sekund extra när en snygg tjej går förbi, stannar upp lite extra när han bläddrar förbi en tjejs selfie på instagram eller dylikt. Vi har pratat om detta ganska så mycket och jag skäms för att jag är så svartsjuk som jag är. Trots att det inte händer särskilt ofta att jag blir svartsjuk, men när det väl händer blir jag det väldigt mycket. Jag övertänker alltid sådana situationer och drar mina egna slutsatser att jag inte duger. Jag jämför mig väldigt lätt med andra tjejer som jag anser är mycket snyggare än mig själv när jag umgås med min pojkvän. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra eller hur jag ska tänka. Jag tycker det är otroligt jobbigt att bli småsur, osäker och även vandra bort i mina tankar att det kommer leda vidare till något. Har du några konkreta tips på hur jag ska göra? Tack på förhand. Svar: Hej! Usch vad jobbigt att du känner så. Om jag var du skulle jag försöka bena ut vad problemet egentligen är. Har har någon gång fått dig att känna dig osäker på riktigt? Har han gått för långt någon gång? Eller ligger egentligen problemet hos dig? Jag vet inte om jag tycker att det är jättekonstigt att kolla lite extra på någons selfie, eller om det är någon snygg person som går förbi, det behöver ju inte betyda att han jämför dig med dom. Det jag tycker att du ska tänka över är ju just varför du blir så orolig. Tror du han ska lämna dig? Känner du inte att hans kärlek är tillräckligt stark? Är du osäker överlag eller är det bara i er relation? Jag tycker i alla fall att det är jättebra att du vågar prata med honom om det. Tycker du ska ännu mer ingående försöka förklara vad du känner, så han förhoppningsvis kan möta alla tankar och känslor med övertygelser om att det bara är saker du hittar på i huvudet. Gå till dig själv, när du ser en kille på stan; jämför du direkt honom med din pojkvän eller observerar du bara och sen går vidare? Förmodligen det sistnämnda <3

1an // 2an // 3an // 4an

Vilka är dina absoluta sminkfavoriter? Svar: Se ovan för mina favoriter!!

Vilka resturanger skulle du rekommendera i Stockholm? Svar: Riche, Art, Taverna Brillo, Strandvägen 1, Milles, East, Primo Ciao Ciao, Pane Fresco, Un Poco, Bouqerian, Nybrogatan 38, Faros, Sthlm Brunch Club, Greasy Spoon, Supper, Sthlm Tapas, Kommendören, Broms.. Finns massor med bra ställen! <3

Vilka länder/platser som du har besökt gillar du mest? Svar: Jag gillar verkligen Spanien, mycket pga maten. Annars skulle jag säga att New York verkligen är ett av mina favoritställen.. OCH (haha) Curacao i Karibien, det var verkligen det vackraste ställe jag sett. Om vi tänker lite närmare så älskar jag verkligen Köpenhamn. Vill dit minst två gånger 2018!

Favorit rätter att laga hemma? Svar: Pannbiff med brunsås & potatismos, Tacopaj, Lasagne, Spagetti bolognese,

 

Gillar