Sverigesemester i sommar?

Allmänt, Resor

OBS: Det här inlägget publicerades första gången 2019, men tänker att det kan vara kul med dessa tips igen nu när läget ser ut som det gör och många kommer spendera sommaren i Svea rike. <3

Tänkte i alla fall tipsa om några ställen ni borde besöka i sommar. Antingen kanske man inte vill resa utomlands pga miljöskäl eller andra skäl, eller så kanske man bara vill se mer av Sverige helt enkelt. Vi har inte börjat planera sommarsemestern än då vi inte vet när Gustav är ledig än men jag skulle så gärna vilja åka tillbaka till dessa ställen.

Ett ställe jag verkligen fattat tycke för som jag varit vid flera gånger är Tylösand som ligger ett stenkast från Halmstad. Här finns en superstor strand och massor med aktiviteter och händelser under sommaren. När vi var där så var det en stor vollybollturnering så på stranden var det verkligen grejer varje dag vilket var så kul.
Sen är det såååå fint också. Riktig utomlands-känsla när det var så bra väder som det var i somras.

Antingen kan man hyra stuga i närheten eller lyxa till det och bo på Tylösands hotell som ligger precis vid stranden. Det blir inte en billig historia dock haha. Vi hyrde en gäststuga via en kille som hittade min annons i sociala medier, det var så mysigt!

Nej jag älskar verkligen Tylösand. Skulle vara så kul att kunna åka tillbaka i sommar igen!

Inte långt ifrån Tylösand låg ett litet ställe vid namn Grötvik och där satte vi oss uppe på några klippor ett par kvällar. Ljumna sommarkvällar med jordgubbar, solnedgång, pussar och musik. Herregud <3 Det enda som var ett minus var att när det blev mörkt så kom det fram MASSOR med möss. Fick fan panik hahaha.

Inte långt från Halmstad ligger Båstad och Torekov. Det var också ett av de ställen som vi besökte förra sommaren i och med Barebells & Nocco's sommarturné som han jobbade med. Torekov hade jag varit i en gång förut men då var jag väldigt liten så hade inte så mycket minnen därifrån. Men alltså W - O - W. Både jag och Gustav var helt blown away av hur lugnt och vacker det var där.

Vi bodde på Torekovs Hotell & Spa (tror jag det hette) vilket var ett suuuperfint hotell nära vattnet. På morgonen fick man plocka med sig sin frukost ner till havet och ha picknick + badstund. Så sjukt drömmigt.

På dagarna var vi mest i Båstad men på kvällarna hängde vi i Torekovs hamn. Där var det MAGISKA solnedgångar.

Kolla den här bilden bara??? Woooow.

Riktigt mysig liten hamnstad.

Dessa två bilder lånade jag från Toves blogg! Samma dag som jag kom hem från fem veckor i USA så åkte jag direkt till Gotland för att möta upp Gustav. I och med att vi inte hade setts på fem veckor + att jag var sjuk så tog jag typ iiiinga bilder under de tre dagarna vi var där så snodde dessa på Toves blogg vilket jag hoppas var okej. Jag har inte varit mycket på Gotland alls, två gånger som vuxen bara men woooow vad jag föll för den ön på stört. MÅSTE dit i sommar igen så är det bara. När vi var där i somras så bodde vi i Tofta och i höstas var vi i Visby.
Visby hamn <3

Sjukt att jag inte hittar så många bilder från Åland i och med att vi haft landställe där i typ tio år..? Nu är jag mycket väl medveten om att Åland tillhör Finland men syftet med detta inlägg är att promota resmål till sommaren som ligger i Sverige med omnejd, dvs som man kan åka bil, tåg eller båt till. Jag kan i alla fall varmt tipsa om Åland och framförallt Ålands skärgård som är fantastiskt vacker. Min mammas man (Noras pappa) har släkt från Åland och det är på den vägen vi har ett hus där (man får nämligen inte köpa hus där hur som helst utan ursprung därifrån). Vi har haft så många fina somrar på Åland.
Grävde bak rejält i arkivet och hittade två bilder tagna på Åland 2011! Här är alltså jag och Isabelle nyligen fyllda 15 ynka små år. Kommer så väl ihåg den där dagen hahaha. Isabelle, jag och Alice var ute med båten själva och fattade verkligen INGENTING gällande hur man fick igång den eller styrde den. Lite common sense fattades kan man säga. Det slutade med att vi körde på grund och förstörde motorn, perfekt :) Har ni något favoritställe under sommaren?

Gillar