Tips för framgång

Texter, Tips

Jag är inte världens mest framgångsrika människa, det är inte det jag vill säga med det här inlägget. Utan det jag vill dela med mig av är några av dom sakerna som gör att jag blir mer framgångsrik, eller får en mer framgångsrik dag helt enkelt. Jag kanske lyckas bättre med ett projekt om jag följer dessa punkter, ja ni förstår nog vad jag menar. Detta går ju att applicera på skolarbete, sitt jobb som anställd, egenföretagare. Ja allt!

1. Vakna tidigt. En av mina personliga favoriter. Alla funkar inte likadant men jag är sååå mycket mer produktiv på morgonen och förmiddagen. Det spelar ingen roll vad det handlar om. Det kan vara med bloggen, träningen, mejlen, skolan. Jag är är mer effektiv innan lunch än efter lunch. Och om man då kan välja när man ska gå upp, gå upp tidigt. Börjar du jobba 10 och gillar att träna, gå upp halv sju och hinn med träningspasset om du vet att du presterar bättre på förmiddagen.

2. Somna tidigt. Den här punkten kopplar jag till sömn. Det kan kännas som en självklarhet men många glömmer ju bort hur viktigt det är att sova. Jag försöker alltid planera så jag sover minst 7 timmar, aldrig mer än 9 dock. Sover jag mer än 9 känns det som att jag är bakis hela dagen, jag kommer liksom aldrig igång och känner mig dåsig. Genom att somna tidigt får du mer energi att använda på dagen då du vill prestera.

3. Planera. Ni som lyssnar på podden är nog rätt trötta på detta tjatet men jag kommer inte sluta tjata om detta just för att jag tycker att det är så viktigt. För att vara produktiv så krävs struktur, i alla fall för mig. Och när jag är produktiv och kreativ är jag framgångsrik. Spelar ingen roll om det är skolan, jobbet eller träningen. Jag tycker att man når resultat snabbare och bättre om man planerar. Det kan vara något så simpelt som en to do-list.

4. Skriv ner dina idéer i anteckningar. Så fort en idé kommer till dig, skriv ner den, spara den! Precis som sina drömmar man har på natten kan man komma ihåg det så tydligt en sekund och en annan är den borta. Samma är det med vissa idéer. Ämne till gymnasiearbete, förslag till chefen, youtubevideo eller en affärsidé. Skriv ner ALLT. Hela det här inlägget jag jag skrivit i flera omgångar från anteckningar jag skrivit i min telefon.

5. Umgås med inspirerande människor. Även om du ännu inte har ett tydligt mål eller en vision, så formar ditt umgänge dig. Man blir som man umgås och tar upp energi från de man umgås med. Om du hänger med människor med ett negativt tänk som inte inspirera sig så kommer det hålla dig tillbaka. Det här betyder inte att man behöver byta ut sitt umgänge, men kanske att du behöver lägga om tiden du spenderar med olika personer. Och det behöver absolut inte betyda att dessa inspirerande människorna i ditt liv vill exakt samma sak som du. Dom som inspirerar mig vill ofta något helt annat, men de vill någonstans. De vill uppnå någonting och deras driv inspirerar mig i det jag gör.

6. TRO på dig själv! En av de svåraste sakerna som finns för många, att tro på sig själv och inte tvivla på sin förmåga. Har du en idé, en plan, så måste du tro på den till 110%. För hur klyschigt det än låter så kommer ingen tro på dig om inte du själv gör det.

7. Försök se misstag som lärdomar. Det är jäkligt jobbigt att misslyckas. Jag tyckte att det var så himla jobbigt i skolan när jag fick negativ kritik eller kanske inte fick det betyg jag hade hoppats på. Men det är så viktigt att det ta för hårt på det och istället försöka lära sig någonting av det. Och självklart går inte detta att applicera på alla misstag, jag menar vissa saker som händer är ju hemska. Inte direkt så man ba "Jaja, en lärdom rikare :D!"

8. Ingen blir framgångsrik, utan att jobba hårt. Jag lyssnar ofta på Framgångspodden och något som många gäster säger är att det viktigaste är att jobba hårt. Det finns många med en dröm, en affärsidé. Dom som "lyckas" är dom som jobbar hårt, om inte hårdast.

9. Våga ta dig an utmaningar. Något som jag tycker är jobbigt och läskigt är att ta mig ann nya saker. Tacka ja till något jag kanske inte gjort förut osv. Men det är ju bara SÅÅÅ bra att våga. Våga ring det där samtalet, våga ta det där mötet osv. Våga!

Gillar