Tips inför försäljning av bostad

Allmänt

Som ni säkert redan vet så går ju jag och Gustav i tankarna om att eventuellt sälja vår bostad inom något år. Vi har inget specifikt mål men vi är öppna inför att flytta om vi hittar rätt. Det är ju dock lite svårt och läskigt det här med hur man ska tänka. Ska man sälja först och hoppas på att man hittar något innan man måste lämna? Eller ska man köpa först och sen hoppas på att någon vill köpa vår lägenhet? Det är lite trixigt det där.. Det är ju inte det enda som kan kännas svårt inför att sälja sin bostad, speciellt inte om det är första gången som det kommer bli för mig. För mig är det väldigt viktigt att hitta en mäklare man kan känna sig trygg hos som också är kunnig och professionell.

Här nedanför hittar ni mina bästa tips inför att ha visning av sin bostad, detta kommer jag definitivt tänka på! - Mer grönska! Att införskaffa sig lite extra växter till hemmet inför en visning tycker jag nästan är ett måste. Rum som kan uppfattas som sterila blir direkt mer inbjudande och hemtrevligt. - Se över belysningen och ljusinsläpp! Detta tycker jag är så viktigt! När jag gick på visningar för att köpa min första lägenhet tänkte jag väldigt mycket på just ljusinsläpp. De allra flesta gillar ju att ha ett boende med mycket ljus så därför tycker jag man ska tänka efter lite kring hur man kan ta fram det på bästa sätt. Vilka lampor ska vara tända vs släckta? Hur ska gardinerna hänga? Jag personligen tycker det är mysigare med punktbelysning istället för att använda rummets största lampa. - Inte för personligt. Det ska kännas hemtrevligt, men inte för personligt. Den potentiella köparen ska kliva in i bostaden och enkelt kunna föreställa sig själv bo där, inte bli påmind om vem som bor där just nu. Tavlor, växter, punktbelysning och annat är superbra för att skapa ett fint hem men skippa fotografier på familjemedlemmar osv.
Det är ju en så känslig sak ändå, ens hem alltså. När jag gick på visningar så försökte jag verkligen "känna in" miljön så mycket som möjligt och jag skulle ändå vilja säga att jag påverkades mycket av hur hemmet var stylat/icke stylat. Det behövs inte att man tagit in värsta inredningsstylisten, men lite effort tycker jag ändå att man ska lägga. Det ska vara fräsch, rent och städat. Inte för mycket saker framme liksom. Något jag fastnade för med min lägenhet var just ljusinsläppet samt den varma, hemtrevliga känslan de som bodde här innan lyckades förmedla. Tänk att jag någon gång i framtiden kommer överlämna mitt älskade hem till någon annan, känns både sorgligt och fint på samma gång haha.
Det finns massor att tänka på samt att lära sig inför försäljning av sin bostad och det kan ni läsa mer om HÄR hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Visste ni att dom fått utmärkelsen Sveriges nöjdaste kunder hela fyra år i rad? Det är ju helt sjukt bra. Det är ändå den största affären man gör i livet och då är det så extremt viktigt att man känner att man är i trygga händer.

Gillar